Всичко за дърводелството
kameno88 - напреднал
пет яну 15, 2021 6:24 pmшоп написа:
пет яну 15, 2021 5:29 pmBLUEPUPIL написа:
Дървеният таван дето си направил ми харесва
Тавана е хубав, но все пак това е една обикновенна ламперия.

Според мен обаче се е получило много ниско и схлупено ( виж разстоянието над вратата)
Пропусната е паропреградата и е икономисано от скарата.
Така е... самия етаж е нисък... но, това беше решението, а и не ни пречи.
kameno88 - напреднал
Това са нещата, които нямам и избрах да си набавя. Ако някой има мнение/критика... ще се радвам да я сподели.

Makita Нут фреза Makita PJ7000J - PJ7000J – 645,96 лв.

Стационарен циркуляр Bosch GTS 635-216 Professional /1600 W, 216 mm/ + Маса GTA 560 - 0601B42001 – 791,00 лв.

Перфоратор Makita HR2470 - HR2470 – 259,00 лв.

Makita Щрайхмус 2012NB - 2012NB – 1220,10 лв.

Makita Акумулаторен ударен винтоверт HP457DWE10 - HP457DWE10 - 339,00лв.

Makita Циркуляр 5008MG - 5008MG - 388,00лв.

Ексцентършлайф BO5031 - BO5031 - 194,22лв.

Makita Челна фреза 3709 – 3709 – 151,00 лв

Оберфреза RP1801FX - RP1801FX - 719,62лв
PIP - майстор
Ако знаеш какво ще правиш и как ще го правиш ще ти е ясно какъв инструмент ти е нужен. Имай предвид, че инструмента сам по себе си е безполезен без аксесоари и консумативи, които често струват повече от машината. Не виждам смисъл от три фрези – голямата ще ти върши работа за всичко като за начало и със спестените пари купи фрезери. Няма нужда от 210мм циркуляр, който е за сериозни дървени конструкции. Силата на преносим настолен циркуляр е в надлъжно рязане на тесни летви, не за плоскости, за които е по-подходящ потапящ циркиляр. Щрайхмус без абрихт е излишно според мен, но отново според зависи. Отдели пари за прахосмукачка/екстрактор и един куп ръчни инструменти.
kancho - специалист
Аз бих си взел Бош фреза с фиксирана база с 8 и 12 мм цанга и да я използвам вградена в плот. Много по-безопасно и лесно за работа и ако искаш да я използваш за потапяне винаги можеш да си купиш приставката или да си купиш комбинирана оберфреза
Фитилчо - майстор
съб яну 16, 2021 1:52 pmPIP написа:
Щрайхмус без абрихт е излишно според мен, но отново според зависи.
Може да си направи джиг за изправяне на дъските на шрайха без абрихт, ако това имаш предвид
PIP - майстор
Съгласен съм, че има варианти да се ползва и за изправяне, но по-скоро имах предвид да похарчи парите за по-полезни неща. Подобен преносим щрахмус за мен има смисъл, ако вече има основния нужен инструмент :)
bisermonov - специалист
Иди някъде чирак на някой майстор и ще ти се изяснят много въпроси от евтиния инструмент не може да очакваш кой знае какво качество някой ще ти каже става, да става и с теслата да деляш една летва но зависи какво качество търсиш. От евтини инструменти ниско качество ноо става може също да направиш каквото желаеш.

Тема "Стълбище - съвет за машини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: