• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 132
Всичко за дърводелството
alata_69 - специалист
Марто добре си се справил с трупчето накар и само с резбарското ножче
та за инструмента:
тези ножчета както казах са за тъй наречената овчарска резба или на руски татянка
за пластиката ти трябват резбарски длета
ако си от София отиди на Шипка 6 и разгледай има много и каквито ти харесат вземай
защото за комплект при дърворезбата няма определение
alata_69 - специалист
Приятелю ПреславМинков казваш че преди 2 месеца си купил длета
и за 2 месеца си направил 3 приклада 1 икона и 2 основи
или си някакво чудо или малко послъгваш :drinkers: :partyman:
поздрави
M(art)o - специалист
alata_69 написа:
Марто добре си се справил с трупчето накар и само с резбарското ножче
та за инструмента:
тези ножчета както казах са за тъй наречената овчарска резба или на руски татянка
за пластиката ти трябват резбарски длета
ако си от София отиди на Шипка 6 и разгледай има много и каквито ти харесат вземай
защото за комплект при дърворезбата няма определение

Здравей колега,
Благодаря за комплимента, иска ми се наистина да си купя нещата от Бг,
ама съм тук в Австрия в момента... :sad: А тук такива неща по магазините - Няма! Учудващо, но факт!
А и си мисля , да си поръчам от Ибей, ама... дали да рискувам? Като незнам самите инструменти ,как са изработени, здравина и т.н. Друго си е да ги видя наживо..
А и искам да попитам, какви менгемета се ползват? За да се прикрепват трупчетата и др. подобни и да се задържат, по време на работа? От ония дърводелските ли?
Поздрави
M(art)o - специалист
ПреславМинков написа:
alata_69 написа:
поздрави
Не съм казвал , че съм ги купил преди 2 месеца а преди /няколко / ако трябва да конкретизирам месеците са 7 преди това и аз пробвах да дълбая с разни ножчета и сплескани пирони но все не ми харесваше какво се получава докато не попаднах на един стар дърводелец който ми продаде комплект резбарски длета. А и заради световната икономическа криза имам все повече свободно време.

Великолепни неща!
Много хубаво си ги направил наистина!!! Адски много ми харесват, особено - прикладите и иконата!
Ако можеш да споделиш, на какво дърво си ги изобретил? Би ли пуснал снимки и на инструментите ти?
Поздрави!
професионал - специалист
:prayer: Здравейте,момчета!Това което сте сътворили ме накара да си глътна "граматиката".БРАВО!!!Alata шапка ти свалям!Мисля че тук е мястото да споделя,че имам разбичен орехов материал-съхнал 6-7години,различни дебелина,ширина и дължина.Възможно е да има щети от дървояди,но мисля че ще излезе и качествен-особено за резбарска работа. :partyman:
rum_sz - специалист
ПреславМинков написа:
alata_69 написа:
поздрави
Не съм казвал , че съм ги купил преди 2 месеца а преди /няколко / ако трябва да конкретизирам месеците са 7 преди това и аз пробвах да дълбая с разни ножчета и сплескани пирони но все не ми харесваше какво се получава докато не попаднах на един стар дърводелец който ми продаде комплект резбарски длета. А и заради световната икономическа криза имам все повече свободно време.
От сцената ,ме хвърли направо в оркестъра долу ,за този период от 6-7 месеца :prayer:
s.v.atanasov - специалист
И моите да кача тук

Прикачен файл

DSC06952.JPG
ок

Прикачен файл

DSC06935 - Копие.JPG

Прикачен файл

DSC06941 - Копие.JPG

Прикачен файл

DSC06943 - Копие.JPG

Прикачен файл

DSC06945 - Копие.JPG

Прикачен файл

DSC06949.JPG
M(art)o - специалист
Супер колега!!! Имаш "свой си" стил... =D> !
Това ми прилича много на Трифон Зарезан или на някой древногръцки бог на виното - Дионис да кажем... :mrgreen:
Имаш ли и др. творби, ако - Да, би ли ги постнал снимките тук да ги видим??
Поздрави
- Марто
Не колега за съжеление това ми е пърата дърворезба и за сега единствена.Имам и идеи за други но незнам кога ше почна пак нещо.По нататака в форума е моята тема,там можеш да я разгледаш цялата.
viewtopic.php?f=35&t=29982
Последна промяна от s.v.atanasov на вт мар 01, 2011 9:22 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: