• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 193
Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
Само ще допълня, че всички сглобки по таблите са с дибли и лепило. Впрочем, единственият метал на леглото са четирите ъглови сглобки на царгите към таблите.
ZEDYCUS - майстор
Екстра е леглото =D> Бая си си поиграл със сглобките.
Бялата боя за мен е излишна, но сигурно така са ти го заръчали.
nikolson - майстор
Студентът така го поръча. Да издържал на екстремни условия. :yawinkle:
Бялата боя беше изискване, лайсните са от мен, защото иначе ми се струваше някак като болница. Правих експерименти с една боя да стане като гипс грапаво, но нещо не ми се получи, затова го направих със водоразредима, само една ръка. Сглобките не ме затрудниха, защото ги правих с дюбел-центри, а заради влажния материал, с фрезата направих канали в краката, за да огранича евентуално измятане. За трийсет лева-толкоз.
king82 - специалист
Калин Марков написа:
Бях пийнал и реших да подълбая някой и друг дънер, и това се получи
С какъв инструмент са "издълбани" отворите?
nbr - специалист
С тези теми из форума зарибявате хората на "глупости" :)
Не разбирам от дърводелство и доскоро нямах интерес... Попрочетох тук, гледах разни клипчета, та ми стана интересно.
Появи ми се нужда от малко рафтче за остъклен балкон. Мислех за вариант "купи си сам", но пък реших да пробвам "направи си сам".
От скоро разучавам и SketchUp
Прикачен файл:
raft_balkon.jpg
Понеже нямаше калиброван сух материал се възползвах от "обади се на приятел". Купих с дебелина 5см и свободна ширина. След малко работа излезе това. Взех повече с идеята, че ако ми се получи ще опитам да събера и още нещо.
Прикачен файл:
IMG_20160318_131430.jpg
Шкуренето в мазето не беше добра идея. Нямах и достатъчно време за шкурене на ръка навън. С наличните инструменти стигнах до тук.
Прикачен файл:
IMG_20160319_153845.jpg
Обратно в мазето. На първата дъска измерих и маркирах къде да са отворите. От нея пренасях на другите. Не станаха както очаквах, но остават скрити.
Прикачен файл:
IMG_20160321_105437.jpg
След първа ръка лак, разпробити, шкурени на ръка(шкурка 180)
Прикачен файл:
IMG_20160321_105457.jpg
После лакирах още 1 път.
Продължава...
nbr - специалист
Продължение
Сглобяване
Прикачен файл:
IMG_20160321_135439.jpg
Изрязах от отпадък парче, с което лесно да пренеса еднакво разстоянието между дъските. Беше тънко и се счупи, но свърши работата
Прикачен файл:
IMG_20160321_141311.jpg
Беше се поотворил отгоре и не ми стигаха ръцете
Прикачен файл:
IMG_20160321_142150.jpg
Получи се това
Прикачен файл:
IMG_20160321_144317.jpg
Направата се оказа по-сложна от чертането на SketchUp. Лака е Орех от Лидл и очаквах да е малко по-светъл. Има си забележки, на плочките куцаше с 4-5мм(но не падаше ;). На балкона е ОК, натоварих го и не се счупи. Върши това, за което е направено.
Доволен съм!
Георги Иванов(алцек) - специалист
Ами то така се започва,добре е станало,щом ти си доволен какво по-хубаво от това. :drinkers:
mavryt4o - майстор
Нбр браво и една семпла закачалчица от мен скована за няколко минутки от орех и месинг

Прикачен файл

20160322_210218.jpg
Георги Иванов(алцек) - специалист
Не е баш сътворено днес,но днес приключих с проекта.
По поръчка на отчето се захванах с това Разпятие което трябваше да е готово за Великден.

Изображение

Изображение

Изображение
la_bamz - специалист
Браво Алцек, много хубаво се е получило !

И аз започнах един проект тази неделя :
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
1 от 4 които трябва да се получат. Щайгите ще са по 12 бутилки общо 4 на брой. Но имах само 2-3 часа тази седмица свободни и успях само с една. надявам се до 2-3 Севдмици да покажа готовия резултат.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: