Останал съм с впечетление, повечето стари инструменти с щампа на някоя американска или западно-европейска фирма са добри,

Bradley написа:Всяка информция е полезнаИменно в посочения от Bradley сайт на dieter schmid прочетох, че качествените длета са с успоредни ръбове от горната страна, а по-евтините не. Не съм някакъв спец, но споделям написаното в сайта им, че инструментите от въглеродна стомана са по-добри от "неръждаемите", само че искат повече грижа.
да допълня за немските длета - http://www.fine-tools.com/stemmb.html ей ценички от немски сайт
Bradley написа:тая марка с двете вишни не е лоша - поне това съм чел по форумитеИ аз търся такива длета от скоро, но още не съм намерил.
иначе си се оглеждам за "socket chisels"
не че толкова ми трябват в момента, но защо да давам 15 кинта за нарекс /това са масовите длета за хоби цели в бг в момента/ като ако мога за 10-на да намеря нещо немско, ангlийско или френско - просто да си имам занимаваm да ги възстановявам и точа
иначе като реша да отделя средставата станли серия 750 или ъруин марпълс
чудя се има ли човек нужда от mortise chisels /за длаб и жлеб/ половин инч и инч ако ще се занимава с иглолистна дървсина 5х5 или 10х10см
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: