griffin написа:Пробвах го в мазето преди 2 седмици, не се чувства жега, даже няма дискомфорт. Ама за лятото знам ли...m_markovski написа:Наскоро си поръчах ето това http://www.amazon.co.uk/3M-Peltor-Defen ... rds=peltor. Линкът е само за ориентир, взех го от Бъгария.Добри са ако не е супер горещо, тогава ушите ти се разтичат вътре
Пробвах го с абрихт и аспирация едновременно и съм възхитен от ефекта. Не съжалявам за покупката., но не винаги човек има избор де, ако може и тапите са доста добър вариан, даже по ведно време бях гледал тапи с слушалки. Хем слушаш музика хем те изолира от външния шум
.
От известно време се оглеждам за стъргалки (scraper). Докато правих часовника ми хрумна да ползвам длетото за стъргане понеже на няколко места беше трудно за рендосване, а шкурката отнемаше много време. Предполагам с добре заточена стъргалка ще е по-лесно.
Затова реших първо да питам за акъл преди да купувам. Във fine-tools.com има, но може да има и по-евтини някъде или пък някой да каже някой трик от какво да се направят (стар трион?).
Също така с какво се прави ръб? Тия "Burnishers" дето са във fine-tools.com ми се струват много скъпи за парче стомана - 30 лв. Имат ли въобще някаква грапавост или е само гладка повърхност? Дали ще свърши работа точило за нож дето е като пръчка. И без това за заточване на ножове не става.