• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 47
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Сери си спокойно в темата ми :-D няма да ти се скарам
И аз имам такива длета отпреди 30 години. Миналата година купих от Баухаус,излязоха страхотен боклук
Bradley - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=zOJVXRQLUOI

показно от бай пол на тема заточване на spokeshave
npelov - специалист
profesionalist_wood написа:
Сери си спокойно в темата ми :-D няма да ти се скарам
И аз имам такива длета отпреди 30 години. Миналата година купих от Баухаус,излязоха страхотен боклук
За черешките ли говориш или за "socket chisels"?
npelov - специалист
Взех ей това:
http://www.ebay.com/itm/Stanley-No4-Smo ... true&rt=nc

към 70лв ми стъпи с доставката. Почти новичко е. Имаше половин милиметър отчупване на двата края на острието, но вече го няма. С пластмасова дръжка е. Може би съм платил малко повечко, ама карай.
Още не съм го обработил - не съм шкурил корпуса. Страх ме е да не си мисля, че го изправям а всъщност да го шкуря на изкривена повърхност. За ножа ползвах ПДЧ - старо, по плътно от днешните боклуци. линийката показа горе-долу равна повърхност. Нямах търпение и го изпробвах още след 150 шкурка. Рендосваш дърво, а излиза домакинска хартия отгоре.

За пръв път пипам такова ренде. Как е възможно някой да измисли толкова практичен инструмент. Настройва му се всичко - отвора отдолу, подаването на ножа, наклона (ляво/дясно)... Онемях! Преди правих няколко опита да рендосвам бук. Само се чупи, независимо от посоката на влакното. С това ренде няма никакъв проблем. Бук, орех, дъб - ник'ви ягоди. Само едно дърво се опъна - явор. Не че не може, но все едно рендосвам гума. Запънало се е като магаре на баир.

Още не мога да го ползвам добре. Че реже - реже. От чам вади стружка дори напречно. Обаче да свършиш практична работа трябва малко повече от това просто да буташ рендето. Ще погледам малко клипчета в тубата.
bimbaeco - майстор
Пелов, на кутията пишеше ли с големи черни букви, че използването на този продукт води до пристрастяване?
Виж какво ми се случи на мене за 3 години #-o :
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (87.88 KиБ) Видяна 919 пъти
Това ми е последната придобивка: Стенли № 113 компас:
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (57.43 KиБ) Видяна 919 пъти
ZEDYCUS - майстор
Голяма колекция си събрал Мишо. =D> С хубави инструменти е голямо удоволствие да се работи. :partyman:
Hplane - специалист
Голямо съкровище е компаса на Стенли.Честито!
bimbaeco - майстор
Мерси, момчета, да ви се връща :-D
Ванка, покажи сега флотилията от макити, да не излезне че само аз съм изперкал :yawinkle:
Въпреки че се опитвам да използвам всички рендета, се опасявам колекционерството да не вземе връх над дърводелството, затова малко понамалих покупките на рендета. Остава ми само Стенли № 71 и ще мирясам.
ZEDYCUS - майстор
bimbaeco
Мерси, момчета, да ви се връща :-D
Ванка, покажи сега флотилията от макити, да не излезне че само аз съм изперкал :yawinkle:
Не си само ти, признавам :-D
Много са макитите, от доста години ги събирам, но не съжалявам. За това е виновен Николай, захлеби ме с първото зеге 4324 и ме хвана синята болест.:partyman:
cvetomir_77 - специалист
Ха ха ха. Аз имам два ъглошлайфа макита, един винтоверт, една фреза RT0700CX сега замислям покупка на един подобен комплект битове и свредла пак макита http://www.tashev-galving.com/403216-20 ... 1%86%D0%B8. Естествено от Николай, ама още обмислям кой модел да е.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: