• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 180
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
Можеш да си купиш доста по -хубава машина 2 употреба с този бюджет или доста близък до този. Читавите са около 1000 лева 2 употреба. Неща като Елетра Бекум или производните и примерно, което струва 2800 лева ново.

Изображение
Благодаря на всички, които ми отговориха. Май като че ли съм на път да се спра на този абрихт-щрайхмус на Бернардо. Даже в момента е на промоция и ще вляза и в предвидения от мен бюджет.
EDI - майстор
Това са двата варианта на машината, единия, по-скъпия е с индекс ED, щрайхмуса работи по-дебели детайли.БЕРНАРДО е най-добрия вариант от този сорт китайци.Това в продавалника пак е от ДИКАР.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Електрата която Фитилчо рекламира е като автомобил двувратка,стани за да седна,бях се спрял по едно време на такава машина и за малко да изгоря (май пак той ми я продаваше но нещо с цената не се разбрахме и добре че стана така).Най-добрия вариант е отделен абрихт и отделен щтрайхмус (аз поне така постъпих и не съжалявам).А колкото до БЕРНАРДО-то имах за кратко и такава машина,но нещо щтрайха не ме впечатли със работата си,много вибрации имаше и материала не излизаше гладък,за сметка на абрихта който си работеше перфектно.Явно вибрациите идваха от подаващия плот (ламарина).
Фитилчо - майстор
Дет се вика, за Бернардо - или добро, или нищо :-D
$64EN - специалист
Колеги какво мислите за този циркуляр?
http://www.festool.bg/bg/%D0%BA%D0%B0%D ... q-plus-fs/
Добър ли е?
EDI - майстор
Че е хубав, хубав е.Виждал съм го на живо, но не съм рязал, само го разглеждах.Здрава плоча, без луфтове, стабилен при работа, каза собственика.Не знам обаче, дали и по-евтин няма да ти свърши работа.
$64EN - специалист
Благодаря ти Еди за бързия отговор. То аз си го взех вече, но още не съм го пробвал. Не съм работил с циркуляр до сега като цяло, а скоро трябва да режа мн. Прецизни детайли, снадки и сглобки.
Взех си го с две шини 140 и 80 см и чанта за тях.
140-ката обаче ми се дублира, понеже имам надупчената за lr32 и май няма да ми трябва. Някой ако му трябва нов неразпечатван линеал
140 да казва.
EDI - майстор
Щом е за прецизни неща, това е машината.Хвалят ги в тази насока.Остава да и свикнеш на работата.И аз много рядко ползвам такъв тип циркуляр, пердаша или с герунга или със зеге-то.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: