• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Да събудя темата. Имам проблем с една вратичка на механизъм "килер". Монтирах го, като на местата за закачване на вратата бях поставил временно дълги паркетини, за да ми дават нивото. Всичко беше ОК, но като монтирах самата врата , тя не може да се затвори добре, а отляво остава отворена. Лошото е, че механизмът не дава шанс за реглаж.
Качвам снимки на монтираната вратичка, както и листа с описанието на монтажа, който дойде със самия механизъм.

Прикачен файл:
P1110457-2.jpg
P1110457-2.jpg (51.89 KиБ) Видяна 2501 пъти

Прикачен файл

P1110455-2.jpg
P1110455-2.jpg (38.61 KиБ) Видяна 2501 пъти

Прикачен файл

P1110456-2.jpg
P1110456-2.jpg (29.12 KиБ) Видяна 2501 пъти
ribnikolaevi - майстор
В оригиналния крепеж вратата се хваща чрез У-болт и планка. Предната стойка на рамката на механизма влиза в У-болта, а той пък се захваща за планките с гайките. Планката после служи да се захване към страницатас винтове. Малко кухо го обясних, но на схемата се вижда. Ако някой е работил с подобен механизъм сигурно ще ме разбере.
Като вариант мисля да сменя тези У-болтове със шпилки и вътрешна планка, така че да мога да регулирам и след монтажа на вратата.
todor_tsanov - специалист
в тези зони трябва да има болтче и с него се регулира гледай хубаво

Прикачен файл

P1110457-2.jpg
P1110457-2.jpg (60.16 KиБ) Видяна 2462 пъти
ribnikolaevi - майстор
Механизмът е купен от Ив Ел и точно този вариант няма как да има болт или реглаж. Ако ми кажеш кои механизми (марка, търговец в България) имат, ще отида да ги разгледам и евентуално да копирам нещо.
В оградените с червено зони са винтовете за захващане към ПДЧ вратата. Просто никакъв реглаж, или аз не го виждам все още. Ще снимам самата планка и У-болта, за да е по-ясно.
todor_tsanov - специалист
1 в зоната пробиваш отвор правиш резба и слагаш болт
2 м/у вратата и релсата подлагаш кант затягаш
ribnikolaevi - майстор
Не разбрах точно къде и как да сложа болта.
ribnikolaevi - майстор
Стоплих, благодаря.
maroka - специалист
Да започна, че си си взел недостатъчно добро изпълнение на механизма.
Надявам се поне да върви тихо, че ако е шумничък реглажа не ти е кой знае колко голям проблем.

Тодор ти е дал 2-та варианта за реглаж на вратата. Аз лично ти препоръчвам вторият: с подлагане на кант.

Разбира се не изключвам възможността да са усукани планките за захващане на вратата.
Отваряш вратата, даваш й контра-посукване и гледаш дали се оправя.

С 2 думи ще се оправиш лесно :)
И дай малко по-сериозно...качи някоя снимка, че вече почти я забравихме темата :)
ribnikolaevi - майстор
Чудя се какви дръжки ще отиват на фасона на този шкаф ...
Прикачен файл:
Photo-0023.jpg
Photo-0023.jpg (71.2 KиБ) Видяна 2165 пъти
Вратичките са:
Прикачен файл:
Photo-0023-02.jpg
Photo-0023-02.jpg (67.24 KиБ) Видяна 2162 пъти
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: