• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 68
Всичко за дърводелството
Методи - специалист
Момчета, ще снимам и ще пусна снимки, че ще стане по-ясно. Винтовете за закрепване са 4 броя.
EDI - майстор
Да, дай малко снимки.4 винта ми се виждат малко, ама зависи как са разположени все пак.Могат и допълнителни да се сложат, не е проблем.
M.S. - напреднал
Методи написа:
Поръчах си 550х1085х8 мм алуминиева ламарина и започнах да сглобявам. И какво да видя. Ламарината крива, та крива. Не само в една плоскост, ами и напречно. Чудих се......
Аз преди време като си правех плота на циркуляра, бях поръчал стоманени шини150мм.широки с дебелина 8 мм.и като ги бяха рязали на гилотината ги бяха изкривили. След кратък разговор с търговеца, ми ги изрязаха наново с отрезна машина и станаха О.К. Пробвай да ти сменят ламарината- все пак не е без пари и се предполага,че не си я купил,за да я ползваш за ринене на сняг. При рязане на гилотина се получава изкривяване- според мен това е проблема.
Методи - специалист
M.S.
Не го бях написал в предишното си съобщение, но си абсолютно прав. На гилотина е рязана, личи си. Не мога да я върна, защото съм направил отвори в нея. Добрата новина е, че днес я нося на барабанен шлайф, да я калибрират, за който няма да платя нищо.
krasko_ood - специалист
Да покажа и моето подобие. Не претендирам за перфектна сглобка, а за нещо направено от двама за 4 - 5 часа. Не съм търсил изящество понеже съм ограничен от към време разстояние и други задачи. Първо ще натрупам опит с тази маса и с тази фреза и после вече ще се пробвам и за други неща. Ето и малко снимки и от мен. Краката са малко криви щото нямаще къде да изправим профилите, но идеята ми е с по една гайка М 10 и болтове да мога да я нивелирам според пода. В общи линии масата ми е удобна и за ремонт. За жалост дрелката ми сдаде багажа. Счупи се лостчето което обръща хода. Но за китаец е добре. Две години ме изкара. С нея шкурих, бърках, строителни лепила, джибри, пробивах, пада в кайсиев материал, кучето и беше изгризало кабела. Но за 20 лв толкова :lol:

Прикачен файл

ALIM0007.JPG поглед отдолу

Прикачен файл

ALIM0009.JPG момент от изработване на линеала.

Прикачен файл

ALIM0008.JPG това е повдигащия механизъм :) , не претендира за кой знае какво съвършенство, но за 7 лв. толкова.

Прикачен файл

ALIM0002.JPG част от общия вид.
Последна промяна от krasko_ood на вт мар 25, 2014 8:55 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Добра си е масата, щом ти върши работа.Въпроса е да е функционална и да можеш да си вършиш работата на нея, няма на изложба да я караш.Сам ще и видиш кусурите от към работа и на следващата ще ги отстраниш.
krasko_ood - специалист
Имам още доработки да и правя. Трябва да и направя прекъсвача че да може да се пуска удобно, колелце за крика да мога на повдигам и смъквам фрезата. Но с апепетита идва и яденето.
Balabanov - специалист
Еваларка пичове! Как може 18 страници и нито един Елтос СРАМОТА :mrgreen:
Е го на за сега:

Изображение

Изображение

Изображение

8мм дурал хванат с фабричните борми за да е автентичен, прозрачната капачка е от поликарбонат за да не се пука, чупи и т. н. все неприятно това нещо би следвало да се инплантира в плот още не знам какъв. :partyman:

П.П.
Елтоса е селекция 96-та (поне така пише на една лепенка вътре) и му бяха разбити лагерите дядо беше дърводелец Бог да го прости и явно горкичкото бая зор е видяло. Та избих ги и сега е с два FAG носещи на жега и високо натоварване. Готиното на тая машинка е че се разглобява като лего и има резервни части на български цени.
EDI - майстор
Харна работа, браво. :partyman: Идеална е станала плочата.Ами няма ЕЛТОС, много дребен ни идва като техника, не можем да закачим големите фрезери :-D ний сме дърводелци. :lol: Пък и разковничето леко се крие в част от поста ти - слабичка е лагерната система на СПАРКИ :rock: :-D .Ако му закача табления фрезер, на втория месец ще хвърли лагери.Често чувам за 205-иците, че бързичко скапват лагерите.Иначе съм меракрия за СПАРКИ 205-ица, ама кога станат по 150 лева или докарат качеството до доволно равнище. :lol:
Balabanov - специалист
Мда абсолютно е така на мен ми трябва да заглаждам ръбчета на поликарбонат и плексиглас с дебелина 2, 3мм а и тия 500 вата са си 500 вата :mrgreen:
Действително има проблем с лагерите защото този при дорника беше стабилно разбит а машинката съдейки по четките (от старите с пружинката вътре) и износването на колектора изобщо не е работила много. Но все пак лагерите бяха обикновени ВМЗ-та а това се върти с 33000 оборота сега е с термично стабилизирани FAG. Иначе про машина такава би следвала да е с асинхронен мотор без четки и инвертор за оборотите.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: