• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
http://www.rosi.bg/mebelna-drajka-128-1 ... -3359.html нещо такова, класическо и изчистено да речем.
ribnikolaevi - майстор
Имам и още едно питане.
Дръжките на вратичките в кухненската част ги взех оранжеви, да си паснат с другата част на помещението, но нещо не ме кефят. Мисля да ги облека с фолиото от тъмните вратички. Фирмата се съгласи да ми продаде такова фолио, въпросът е дали е възмжно да стане. Казаха ми, че е дебело 0,04 мм, но предполагам че това е грешка на офис-мацката, вероятно е 0,4 мм. Дали ще може да се облепи върху тези дръжки.

Прикачен файл

Photo-0027.jpg
Photo-0027.jpg (86.39 KиБ) Видяна 2985 пъти
ribnikolaevi - майстор
Мислих върху тях, Еди. Но нещо не мога да ги поставя на нито едно място и да паснат.
Дали ще работи пуш на такава врата се чудя ....
ribnikolaevi - майстор
Има една гадост, с която трябва да се справя сега. Става въпрос за вратичката на миялната.
Ситуацията е следната:
Прикачен файл:
Photo-0029.jpg
Photo-0029.jpg (89.93 KиБ) Видяна 2936 пъти
Мястото на винтчетата вече знам как да бележа (от челата на лицевите чекмеджета се научих). Но все пак ако има нужда от реглаж не ми е ясно точно как ще стане той. Единствено с крачетата на намата миялна да играя, но това ми се струва недостатъчно.

Планката, снимана отделно е:
Прикачен файл:
Photo-0031.jpg
Photo-0031.jpg (88.23 KиБ) Видяна 2934 пъти
Прикачен файл:
Photo-0032.jpg
Photo-0032.jpg (114.04 KиБ) Видяна 2934 пъти
Само винтчета достатъчни ли са, или трябва и лепило. Също си мисля дали първо на не ползвам двойнолепящо тиксо, защото нагласянето на крачетата на миялната и положението на самата врата е итерационен процес. Може да се наложи да променям нещо леко.
Въобще, не ми се иска да откривам топлата вода. Молбата ми е някой да сподели как става.
Тая вратичка ми се струва най-голямата гадост от всичко дотук ...
ZEDYCUS - майстор
Първо си подравни и центровай всички други врати и чела на кухнята,нивелирай и съдомиялнята, и чак тогава като си приспаднеш фугите бележи отворите за планката на миялнята(има схема на отворите). Закрепи първо само два винта, виж фугите и чак като си сигурен за тях, закрепваш всички винтове. Ако има нужда от промяна , завиваш винтове на ново място, затова има толкова отвори на планката. На самата врата има реглаж само за балансиране на теглото на плоскостта. Лепило няма нужда,може да се наложи ремонт.
На тази съдомиялня планката изглежда стабилна метална, скоро се мъчех с на майка ми Беко-то, само пластмаса и беше много трудно с нагласянето на фугите.
Аз се застраховах от влагата и сложих силикон между вратата на съдомиялнята и плоскостта. Не забравяй да залепиш и алуминиевото тиксо към плота над съдомиялнята. :partyman:
ribnikolaevi - майстор
Благодаря,ZEDYCUS, явно ще е мъка. Това над което се чудя е, че когато е сложена само миялната (евентуално с планката или без, няма значение), не знам дали съм уцелил положението. Трябва да сложа и вратата и тогава ще се разбере дали съм уцелил. Затова си мислех за двойнолепящото, за да избегна дупченето, че не се знае колко пъти ще се наложи да намествам вратата.
Иначе другите врати са нивелирани и са добре.
Силикон наистина ще сложа. Фолиото засега е залепено само върху едната страница, но ще го има и върху другата и под плота, мерси за напомнянето.
ZEDYCUS - майстор
Може да използваш и двойнолепящото тиксо. Лепиш го на планката на съдомиялнята, която закрепваш на място и с помощта на фазерчета, или дебел кант спазваш фугите и лепиш вратата. Но трябва да откачиш вратата с планката, за да завиеш винтовете. На модела на Беко-то се завиваха и 6 винта през самата врата на съдомиялнята, при окончателното положение. И самата съдомиялна се закрепва за плота с едни планки, иначе ще се мести.
А че е мъка, мъка е. Само с нея загубих поне 2 часа. :)

Залепих ал.тиксо и на кантовете от вътрешна страна, да не се раздуят плоскостите от влагата. Ето една бърза снимка.

:partyman:

Прикачен файл

DSC04383.JPG
ribnikolaevi - майстор
Благодаря, разбрах идеята ти, ще направя нещо подобно и аз.
ribnikolaevi - майстор
Сега виждам, че не съм отговорил. Реших проблема с миялната с две капки полиуретаново лепило. Ако се наложи разлепяне се надявам да може лесно да стане.
Монтирах ножицата на спалнята оня ден, ми много малко вдига тая ножица, около метър. Това нормално ли е, или амортисьора ми е къс?
ribnikolaevi - майстор
Ей това имам предвид

Прикачен файл

Photo-0056.jpg
Photo-0056.jpg (110.36 KиБ) Видяна 2711 пъти
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: