• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 180
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
npelov написа:
Четох я. Дали е същия? Сигурно - TH (home) в новите инструменти на Einhell означава "червено като "професионалните", а по-смотано от сините и най-вероятно ребрандирано".

Хареса ми как си монтирал шублера.
Шублера се прецака, предполагам от праха :), машината я продадох с друг маркер. Според мен почти всички тия малки излизат от едно място, просто на някои им пестят повече неща на други по-малко зависи. Аз не бих сменил сегашния ми със стария :).
npelov - специалист
Какъв ти е сегашния и колко струва? Комбиниран ли е или само абрихт?
griffin - майстор
Изображение
Това е сегашния, с нафтата и нови ножове се върза към 300 евра, имаше липси по комплектацията но се оправих :)
И тоя съм го пускал по-подробно :).
npelov - специалист
Това е втора употреба, нали? Мислех, че няма такива машини. Т.е. малки и здрави. Не че съм го виждал наживо но от снимката вдъхва повече доверие от всички нови за двойно повече пари. Дай повече подробности. Къде мога да намеря такова нещо (марка, модел?). Ти от Франция ли го взе или ти го караха отнякъде.
EDI - майстор
Това са старите ЕЛЕКТРА БЕКУМ, вече не се правят.Съмнявам се у нас някой да продаде нещо такова, освен да я е купил отвън или мастора да е умрял и наследниците да продават.Новите МЕТАБО са почти същите, но се съмнявам сглобката и материала да са същите.
bimbaeco - майстор
Фитилчо продава такива машини. Може да му отидеш на гости да ги видиш, тъкмо ще те почерпи мармалад от сливи :-D
griffin - майстор
npelov написа:
Това е втора употреба, нали? Мислех, че няма такива машини. Т.е. малки и здрави. Не че съм го виждал наживо но от снимката вдъхва повече доверие от всички нови за двойно повече пари. Дай повече подробности. Къде мога да намеря такова нещо (марка, модел?). Ти от Франция ли го взе или ти го караха отнякъде.
Машината е взета във френско наистина, но тая беше луда случайност на старо подобни вървят порядъка 400-600 сглобка като тая, малко по новите модели на метабо които са 90 процента съвместими с тая вървят 600-700 според зависи. Еди по голяма част от частите на новите стават за мойта, и в старата машина не всичко е метал, ролките отстрани за привода всички са пластмаса :-D. Познат си беше докарал от германия или от англия подобно метабо така че се намират. На новите мисля, че им са спестени някои недомислици в конструкцията на моята, но им слагат по кекави двигатели просто за да пестят, моя е разчетен за 100% натоварване, а на колегата го гледах беше 60 или 80 вече не помня. Нови такива мисля че бяха около 900 евра, като единственото което ме дразни са металните подаващи валяци за щрайха които оставят следи, но това има лечение. Модела е HC 260 като има разни варианти.
Фитилчо - майстор
Имам един Девалт в момента, търси си дом, не е пускам никъде.
ПО хубав е от бекума. Мисля, в този клас това е най добрата машина, само Лурема не съм тествал още.
Девалта е по хубаво измислен от Електра Бекума, защото като вдигнеш плота и не се разцентрова :) а се връща където си е бил !
Пелов пиши ако имаш интерес към такова нещо. DW1150 е модела. Може да хванеш някоя коледна/форумна прИмоция
npelov - специалист
вчера взех известно количество дървен материал и поръчах да ми го калиброват. Доставиха ми го изцяло крив - на всички посоки, не само да дължина. Машините им оставят ужаснао груба повърхност. Абрихта на баща ми е с яко тъпи и назъбени ножове и оставя по-гладка повърхност. Затова реших, че няма много смисъл да плащам за обработка ако трябва да си ги дооправям.
griffin - майстор
може би който е правил обработката явно е бил зле :-D
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: