• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 244
Всичко за дърводелството
marmoz - специалист
EDI честито за придобивката със здраве да я ползваш :)
Чак сега прегледах темата ,че нали и аз се правим на пишман дърводелец :)
Пък и на мен ще ми трябва як прахосмук .... ама кат заизваждам фрезата /откак съм я взел събира прах в кутията :-D /

П.П ще правя универсален водач за кръгове /че трябва да си правя един кръг за масата с R 30см,та където е един може да се наложи и други с различни радиуси/,ама първо гардероба ,че жената вече ме гледа накриво :)
EDI - майстор
Мерси. :partyman: И мойта фреза стоя 2 години /ползвах я чат-пат/, докато се наканя да и направя масата, ама вече я използвам активно и дойде време за добра машина за стърготините, че иначе доста пръска настрани, когато е с китайската прахосмукачка.
nikolson - майстор
Прикачен файл:
photo 4 (2).JPG
Прикачен файл:
photo 4 (1).JPG
Дойде бе, дойде!
EDI - майстор
Е, айде да ти е честита на живо вече :lol: :partyman: пробва ли я вече.
nikolson - майстор
Не още.Снощи я донесоха. Само я разопаковах, щракнах 2-3 снимки с телефона и я поразгледах. Май открих един кусур, а може и дефект. Няма постоянно заключване на превключвателя. А уж има бутон.Не че имам маса, обаче я планирам. И не можах да извадя 6мм-та цангова втулка, която пише че е монтирана. Днес, след работа ще се занимая по- обстойно. :partyman:
EDI - майстор
Тя, и моята няма, ама я префасонирах, като махнах ключа от тялото и го изведох на масата отстрани.А на тази се вижда на дръжката копче, освен нещо да е прецакано.Иначе, ако я ползваш на ръка, по-удобно е да държиш големия бутон.Има и защитна роля донякъде този начин на работа.
nikolson - майстор
Да, има, но не заключва, та ще се човърка.
ZEDYCUS - майстор
Това малкото копче трябва да се натисне първо, за да включи и голямото. Като предпазител е, да не тръгне като я хванеш за дръжката. За монтиране на маса ще е неудобно, решението едно ново ключе с лостче, някъде бях снимал на моята старата Блек енд декер как го бях побългарил.
$64EN - специалист
nikolson написа:
Дойде бе, дойде!
Честито :)
Като гледам колко хора са си взели тая фреза и малко се успокоявам, че не съм се наиграл само аз :lol: .

Първото нещо, което трябва да направиш е да махнеш механизма за заключване- закрепен е с 4 винта и да си вземеш едно ключе 13 мм.
Като се сетя в сервиза как ми счупиха блокирал фрезер за 40 лв., при положение, че ги бях предупредил да внимават, и полудявам. Накрая всичко свърши драматично.
Аз проблема с блокирането на копчето го елиминирах с тиксо :-D .
Вие доста сте се заигравали.
EDI - майстор
То на тази фреза, дето копчето е в дръжката лесно с тиксо.Моята е 1020 ватовата и бутона е на корпуса.Известно време я кандилках с една стяга на бутона, ама ми писна и накрая го махнах и си сложих един свестен ключ от бойлер на масата.Към него монтирах още един контакт, на който си включвам прахосмукачката и така 2 в 1, като пусна машината тръгва и засмукването. :-D Сега обаче с новата прахосмукачка ще е май обратно, машината в прахосмукачката. :-D зависи как ще дойде разположението, че май мястото все не достига за добро разположение на всички машинарии.
$64EN те, тези в сервиза направо са ти изяли главата.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: