Види се че е правено да е бюджетно.
Постарал съм се да снимам всички чарколяци.
Това което за момента съм намислил да му правя е:
1. една баня в оцет да сваля поне част от ръждата
2. поне няколко часа ще идат за подравняване на основата - тук ще е и основната работа - има много какво да се желае
3. така като гледам около час игра с ножа и стружколомителя - заточване, подравняване, леко полиране може би
4. почистване и малко по-дбър финиш на frog-а в местата където контактува с ножа
5. lever cap-а ще иска внимание поне откъм почтисване и подравняване на задната страна
6. за съжаление няма какво да направя за подобряване на контактните точки м/у основата и frog-а - така че изобщо няма да се занимавам да барам там
7. устата/отвора за ножа в основата трябва да се срещне с пилите, че ми се види да не е баш хубав правоъгълник...
8. страните трябва да ги изшлайфам от таз боя цвят ла'но

9. всики ръбове на основата да бъдат обрани с фина пила и да се зададат фаски на предната и задната част
10. да отскоча до евроболт и да намеря нов болт за lever cap-а, който да замести настоящата комбинация от болт и шайба
--- направо се чудя дали да не го занеса при познат да го изпесъкоструи

чудя се дали да не заточа ножа като за ренде копач / scrub plane мисля че беше на ингилизки
Ако имате някакви предложения и съвети какво да го/да му правя - чувствувайте се подканени да ги дадете.
На мен рендетата са ми само малка странична част от точиларското хоби, така че много неща не знам