• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 180
Всичко за дърводелството
npelov - специалист
EDI написа:
ДЖЕТката не е конкурент на двете други машини.
Ей това беше важно да чуя.
Не искам да бутам "фитили", но субективно да сравняваш ДеВалт с Джет и Айнхел ...
Знам аз че няма да ме разбереш какво искам да кажа. Ако се върна известно време назад и имам право на избор на циркуляр щях за взема някой Einhell-подобен. Не че мога да го сравня с аксминстера, но като му намеря 10 кусура ще знам че съм платил 300 лв за него а не 1600.

А Фитилчо ти няма да ми се сърдиш, че търся и други мнения. Просто не мога да се хвърля с 1000 и горница лв без да съм чул второ и трето мнение.

Друго исках да питам за деФолта - лесно ли минава от абрихт в щрайх? Т.е. трябва ли да развивам, навивам много болтчета, винтчета, гайки и др. такива?
lavka86 - специалист
Фитилчо написа:
Точно така се прави. И се избягва, губене на време от поправки, и не те мОтат- ела днеска, ела утре, о ама то за днеска ли бепе, в четвъртък щи го направя....

Аре у лево, купуваш си всичко и им показваш среден пръст :lol:
Точно казано, аз затова се запалих по дърводелството. Машинен инженер, какво да се прави. :partyman: :drinkers:
griffin - майстор
плотовете се отмятат, това е най-мързеливия вариант
nikolson - майстор
Диуолта си е всъщност Елу. Тази машина е всъщност точно Елу, брандирана като Диуолт и би трябвало да е произведена в Италия. ELU ept-1151и Dewalt DW1151, предполагам че като са купили Елу, просто Диуолт са ги имали на склад и са сложили своя табелка. Че те нова голяма оберфреза не са произвели. Смениха ELU МOF177 с табелка DeWalt DW625 и толкоз. Сега мисля пуснаха абрихт 27300, но не виждам визуална разлика с предходния модел.
m_markovski - специалист
npelov написа:
Уф! Не обичам да пазарувам, нещо което не разбирам. Дайте малко помощ. Кажете нещо повече за тези машинки:

Все още се чудя дали да не взема смотания Einhell и да търся друга машина по-нататък.
Не купуваш всеки ден абрихт, така че си вземи нещо истинско, а не ламаринения Айнхел.
Преди време и аз бях пред такава дилема и ибей свърши страхотна работа - ново метабо като това от долния линк дойде до България за под 1500лв и не съжалявам въобще (цените тук ги знаеш). Успях да прецакам подаващия механизъм, веднага поръчах части и всичко заспа. Някъде във форума бях писал по въпроса. Взех си и една аспирацийка, пак Метабо, и комбинацията е пей сърце.

http://www.ebay.co.uk/itm/Metabo-011402 ... SwajVUOB3n
Фитилчо - майстор
Деуолта е произведен в Италия да.
Същият е като Елу, но за разлика от Елу, и следващият Деуолт, жълтия, този е с най стабилна и здрава стойка. Другите са на 4 крачета само, а не на конструкция.

Колкото до преминаването от едното към другото, този е най мързеливият. Отвиваш две врътки, които застопоряват плотовете и ги повдигаш, толкова., Обръщаш една ламарина, която е предпазител за триците и я закопчаваш и пътуваш..
Chefo77 - майстор
npelov написа:
Не искам да бутам "фитили", но субективно да сравняваш ДеВалт с Джет и Айнхел ...
Знам аз че няма да ме разбереш какво искам да кажа. Ако се върна известно време назад и имам право на избор на циркуляр щях за взема някой Einhell-подобен. Не че мога да го сравня с аксминстера, но като му намеря 10 кусура ще знам че съм платил 300 лв за него а не 1600.
Напротив, много добре те разбирам! Естествено е да не искаш да дадеш 1000+ лева и накрая да се окаже, че си взел по-грешен избор. Затова писах, че не мога да бъда обективен, а само субективен - първо не мога да коментирам качествата на конкретните машини (а само по снимка и марка), второ че парите излизат от твоя, не от моя джоб. И това, дали ДеВалт-а го продава Фитилчо, или произволен човек в някой от продавалниците изобщо няма връзка с избора.
tysonlkr - специалист
npelov написа:
В Практикер ще пуснат абрихт-щрайхмус TH-SP 204 (8") за 480лв. Дали става за нещо това или по-добре без него?
Аз се прецаках и си взех въпросният щрайх от промоцията. В магазина не го пускахме и като се опитах да го пусна като се прибрах след няколко дни в нас той изобщо не мръдна и не мъцна даже :evil: Толкова съм ядосан, сега ще трябва да бия 300 км път да го връщам :axe:
Като четох книжката в края пише че трябва да се съхранява при температури от 5 до 30 градуса. Възможно ли е от студа да не иска да тръгва?
Не се прецаквайте да го вземете. Остави че не тръгва изобщо, а като му позагледах ножовете и двата надрани :butthead:
Цената ме съблазни, но се оказа много слабо изпълнение.
Сега остави, че ще бия път 300 км да го върна, а ще бера и ядове с връщането най вероятно няма да искат да ми върнат парите :x
Аз съм си виновен, че не настоях да го изпробват в магазина. Ако някой е решил да си го взима задължително да иска да го изпробват.

П.С. n_a И в двете посоки 300 км отиване и връщане ;)
Последна промяна от tysonlkr на съб дек 19, 2015 11:44 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Къде си, че най-лизкият Практикер ти е на 300км?!? Не бе, не ми казвай, но е странно
cvetomir_77 - специалист
n_a написа:
Къде си, че най-лизкият Практикер ти е на 300км?!? Не бе, не ми казвай, но е странно

150 в едната посока и 150 в другата. Ей ти ги 300 :(
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: