• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
kobutan - специалист
значи панти ферари имам вкъщи на шкафове - от 3 години са и няма проблем, така че не виждам смисъл да ги сменяш. от еколам ги купувах навремето. относно картите - разкрояват се, не знам защо оптимика не ти дава пълните рязове, ама с тая стара версия не знам настройките как са...дай си емайла да ти пратя новия оптимик, а също и кътинг..за план-айкю и аз бих искал ръководство на български, ако може.
в еколам нали кроят с оптимик? кой умник ти върна картите? един слаб такъв и намръщен им беше технолог, той ли? геле технолога.. :-D
kobutan - специалист
те така с едно моливче или химикалче не можахте ли да поправите картите? да не ги рисувам всичките цели рязове, ама геле трябваше да се сети, не работи от вчера.....
Изображение
въобще оптимик има настройки с къв цвят да са ти детайлите, с къв ряза, остатъците и така нататък - за чернобяло принтиране е полезно, настрой ги така че да са контрстни и да си личи по лесно. също дава и на картата канта, с линия там където трябва да е, не винаги го виждат и се случва да изпуснат някой детайл, затова аз при името на детайла в скоби пиша - 1 или 2 Д - една или 2 дълги, 1 или 2 К къси 1Д 2К и така за по лесно, също разпечатвай и таблицата на детайлите и си ги проверявай по нея като ги направят.
wernis - специалист
Ще отида до Мадрид и ако ми харесат повече тамошните панти ще ги сменя, не струват кой знае колко . Тези на Ферари бяха 0,88 лв.
Емайла ми е : dido@gbg.bg , благодаря.
Има една версия на български но за нея неможах да намеря крак.
maroka - специалист
С пантите няма да имаш проблем...и без това почти всички чаркове в компа ти са китайски...та едни панти ли :)

Иначе Блум са далеч по-добри, пък и не са много по скъпи...Ферарито много скокнали :)

Работата с Plan IQ поне за мен е по-лесна от ползването на Оптимик...ръководство на български не съм чувал да има...кофтито в случая е, че за 10 минути обяснения си готов за работа с нея, само че трябва да е на живо :)
wernis - специалист
Ходих до Мадрид и не се удържах да не купя други панти. Взех blum най-вече заради възможността да се монтира механизъм който да прибира плавно вратата. Незнам как точно се казва но на фактурата пише Блумоушън. Нещо като "Бандата на Оушън" :) Предполагам и другите хубави панти също имат такива екстри , но аз за сега се запознах само с тези. За информация цените на пантите и блумоушъна са 2,00 лв. Е сега maroka пантите вече трябва да са на мястото си... Това бюро както е тръгнало ще излезе златно. :wink:
wernis - специалист
Тук направих малко снимки на пантите...

Прикачен файл

panta.jpg
panta.jpg (209.11 KиБ) Видяна 7908 пъти
shadowman - майстор
Клип топ с блумоушън (много добро решение). Само един съвет, дупката за пантата трябва да е с около 2мм по-дълбока от обикновената панта и забележи колко е хода на пантата.
wernis - специалист
Тъкмо писах по темата и видях , че има нов отговор. Защо shadowman дупката за пантата трябва да е с около 2мм по-дълбока от обикновената панта ? Аз експериментално взех и монтирах една панта на blum на мястото на старата ми панта Ferrari Не ми се наложи да правя по дълбока дупка, дори и разпробитите дупки за винтчетата съвпаднаха на 100 %
shadowman - майстор
Явно дупката ти е по-дълбока. Аз ползвам масово панти блум с дюбел (обикновенна панта) и по-малко панти с амортисьор (пак блум), но и двете изискват различна дълбочина (знам го защото си ги дупча на многошпинделната а там всичко е точно).
maroka - специалист
wernis написа:
Тъкмо писах по темата и видях , че има нов отговор. Защо shadowman дупката за пантата трябва да е с около 2мм по-дълбока от обикновената панта ? Аз експериментално взех и монтирах една панта на blum на мястото на старата ми панта Ferrari Не ми се наложи да правя по дълбока дупка, дори и разпробитите дупки за винтчетата съвпаднаха на 100 %
Разбира се, че ще съвпаднат. Просто различните панти "потъват" в отвора на различна дълбочина: 11-13, 5 мм. Затова си правиш прилично дълбок отвор и всичко е ОК :)

Сега....с плавното прибиране на BLUM даже си се престарал :) Поне се надявам да са ти казали, че само за едната панта ти трябва моушън :cool:

Но в никакъв случай не си сбъркал с тях...сега не знам дали бюрото ще ти излезе златно, щото май беше дървесен цвят :)
Но ще ти стане готино, стабилно и приятно за ползване.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Бюро за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: