Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Малее тоя какви пари иска за този 110 годишен банциг! :-D :-D :-D http://auction.bg/item.php?id=688864
teon - специалист
още два инструмента:

Прикачен файл

IMG_0305.jpg

Прикачен файл

IMG_0306.jpg

Прикачен файл

IMG_0303.jpg

Прикачен файл

IMG_0307.jpg чапразник
imarh - специалист
Съмнявам се да са от царско време, а предполагам и някой може да е имал такива, но поне на мен са ми все още интересни ;-)

Дрелката има две скорости ;-)
Изображение

Ръката е на 4 год. дете (за мащаб)
Изображение
ogo - специалист
Ох ако знаете колко инструменти намерих в къщата която възстановявам. за съжаление повечето са в отчайващо състояние, ще гледам каквото може да се възстанови да го наснимам.
stiv1961 - майстор
Stefan2000 написа:
А и къщата също :wink:
Стефко, не четеш всичко във форума :)
ZEDYCUS - майстор
Малко да съживим темата на Профито(той къде е, загуби се нещо. Сашо къде изчезна?)
Ако съдя по инфото от един руски форум -
"D.R.G.M.- абревиатура Германского бюро регистрации и патентования Вот немного _- большинство предметов экипировки военнослужащих германской армии, производились частными фирмами-изготовителями. Все изготовители кодировались по двум системам - по номеру фирмы в государственном реестре производителей D.R.G.M. или номеру фирмы в реестре уполномоченных производителей партийной и государственной символики RZM (ReichsZeugMeisterei). - может присутствовать логотип производителя согласно государственной системе регистрации и патентования производителей символики D.R.G.M. (введенной в 1936 году и отмененной почти сразу после начала войны в 1939 году).
май ще са от 3 Райх произведени. А попаднах на тях на битака на Руския пазар. Направо ме изръсиха 3 лв за двете :-D Пасвателя е реверсивен става и ляв и десен, а другия уред явно е прадядото на Реноватора, тамън е да се използва за рязане на первази на врати над ламината. :partyman:

Прикачен файл

18082014213.JPG

Прикачен файл

18082014214.JPG

Прикачен файл

18082014215.JPG

Прикачен файл

18082014216.JPG
joroantonov - специалист
Това малкото е зеге, демек нож за фурнир. Не съм виждал такъв точно 10 години.
Stefan2000 - специалист
Такъв пасвател и аз имам, обаче ножа за фурнир е направо безценен за тези които фурнироват. Май е наистина германско изобретение. Има ги по Ибей, ама излизат едни пари.
nikolson - майстор
Stefan2000 написа:
ама излизат едни пари.
Чак пък толкоз пари... http://www.novomet.bg//?page_id=11&record_id=71 Съвсем прилична цена.

Тема "Инструменти от царско време преди 1944година" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: