• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17
Всичко за дърводелството
velsi - Почетен майстор
Хитро, ама защо да не е с една конзолка на късата страна? Така ще остане свободно място на плота за по-големи детайли.
EDI - майстор
Добра мисъл, просто не се сетих.Мога да пробвам, но малко трябва да префасонирам единия упор или да направя нов, понеже от задната къса страна няма ръб, а е гладка стена.
bimbaeco - майстор
Еди, от къде поръча тези стеги, които си показал на предната страница? Аз намерих едни китайски по 3 лева парчето, ама се чудя дали ги бива за нещо.
Почна ли работа по циркуляра? От ония дни гледах обяви в продавалник и има два почти като моя за по 200 лева. Според мен те са по-добър вариант отколкото да си играеш да преправяш ръчен, защото той никога няма да има същия капацитет и прецизност, а, като сметнеш труда и материалите, с тях ще ти излезе най-много до 100 лева по-скъпо.
Само нахвърлям идеи, не искам да ти се бъркам. :yawinkle:
EDI - майстор
Тези от първата страница ли.Малките с червените дръжки са от ИБЕЙ - http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... gle+clamps , а голямата със зелената дръжка от ТАШЕВ /ама там малко скъпи, виж и големи от ИБЕЙ/.На циркуляра донякъде докарах плота - готов е самия плот и съм направил конструкцията под него, ама до там.Обмислям как да стане хем циркуляр, хем да сложа и рендето на него/колебая се за конструкцията и принципа на закрепване/, та да стане като малък абрихт.пък и време не остава много много напоследък.Гледах ги и аз циркулярите, даже мислех дали да не си взема, ама въобще нямам място да разположа още машини из работилницата, много е малка, за жалост.Това, което правя ще се събира върху масата на фрезата, та да спестя място.Вярно е, че направения няма да стане като купешкия, ама ще се постарая да докарам добра прецизност на рязане.
bimbaeco - майстор
Да, за тези с червените дръжки става въпрос, точно същите ги намерих и аз. Исках да те питам дали държат и дали не са твърде малки. Решил съм да правя разни приспособления за фрезата и за циркуляра. Понеже ще поръчвам стеги така или иначе, рекох с една доставка да взема и някоя от тези.
Това може и да си го гледал, ама този приятел е направил много хитро приспособление за ренде (http://www.youtube.com/watch?v=zEYxhQjhWxo). По-лесно е са се монтира така, отколкото да се вкопае в плота, по-лесно е да го калибрираш на 90 градуса, а като го ползващ в комбинация с линеала, става щрайхмус. Ако го направиш на собствена подложка, може да го махаш, за да не ти пречи на циркуляра, без да се налага да го настройваш пак, като го монтираш.
EDI - майстор
По размер не са много големи, но две клампи държат детайла идеално за фрезата, няма проблем поне при мен.Моите са от горните две, продавача е от ХОНГ КОНГ.Малко бавно пристигнаха си спомням, дойдоха за месец някъде.Тъкмо вчера го намерих и го гледах този клип и това е една от последните идеи, които видях, ама още го обмислям конструкцията.Може да взема принципа и малко да преработя нещата.
profesionalist_wood - майстор
Илчо Илиев написа:
За ореха, може да ми се смеете, но съм чувал от старите майстори,че се зарива в ..кравешки тор, ся, колко седи и колко после се суши не знам, но така омеквал, нещо като ефекта с паренето на бука...
Иначе ореха се кърши страшно много, много е красиво, каквото и да направиш от него,но трудно се работи.
Не си сгрешил,прав си за ореха който се зарива в торта за да омекне дървото и да стане меко като цвекло когато го режеш ореха с длетото. След това го слагаш в някое поточе или буйна река докато се изкара влагата от дървото. Този начин на обработка на дървото е донесен от дебърските дърворезбари от Галичник,Македония. Защото те са работили основно така. Казвам го защото съм дърворезбар :partyman:
vladilen - специалист
ZEDYCUS написа:
Миналата седмица довърших плочата за вграждане(300х230х6мм) ...
от какъв материал е?
ZEDYCUS - майстор
vladilen
от какъв материал е?
(поради липса на алумин с ПвЦ някакво)
Такова ми беше попаднало тогава, но ал.плоча е най добре, пвц-то леко поддава. В момента един продава в Продавалника плочи дуралуминий 5мм. Идеално е за тази цел, но цената е дебела 70лв кв. м. По добре се обработва от алумина, не се влачи и е по твърд. Освен да направим една спарка и да разделим един квадрат на 4 :?: :arrow: http://prodavalnik.com/duraluminievi-pl ... -i32258149

Ще му пусна едно запитване на лично. И ще докладвам. :partyman:
Последна промяна от ZEDYCUS на чет окт 31, 2013 12:05 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Не е лошо, и на мен ми трябва понякога листов алуминий.Дали реже един квадрат, гледам, че размерите на лист са големички.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17

Тема "Приспособления за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: