Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Удъра за какво ще е? Ако направиш свредлото да удря а бургията само да севърти може би е идейно но трябват две дрелки. Тука самото длето си е неподвижно закрепено на шийката
nikolson - майстор
Явно не съм запознат с принципа на работа. Аз мисля, че свредлото върти, а длетото изсича.
Гледал съм и това http://www.screwfix.com/p/sds-wood-chis ... 5pcs/59864
griffin - майстор
Така е както мислиш, ако сожиш удър на свередлото няма да се копа по лесно, то на тия свредлото иска повече натиск
ZEDYCUS - майстор
Свредлото се върти, квадрата е неподвижно захванат за долния фланец. Трябва да е много добре позиционирано свредлото иначе не изкарва стружките и блокира. Два пъти ми се случи докато се усетя и го повдигна за да е почти прибрано в отвора на квадрата.
Натиск иска квадратното, което отсича дупката.
nikolson - майстор
Гледал съм това
Прикачен файл:
clarke.jpg
clarke.jpg (40.46 KиБ) Видяна 1108 пъти
http://www.clarkeinternational.com/shop ... attachment
Виждам че отгоре е захванато на оста на борапарата. Ако се захване на патронника, няма ли ударното движение да се предава и на длетото?
ZEDYCUS - майстор
Ако го захванеш на патронника ще се върти и квадрата. Ще стане пак кръгла дупка. На бормашината шпиндела е от две части- вътрешната част се върти(на нея са шайбите с ремъка), външната част се движи нагоре надолу със зъбен гребен нарязан на него, а зъбното колело е на ръчките. На външната част се хваща мортиса.
То и аз гледах това, но цената ме отказа.

Сега съм в процес на чуденка дали да не захвана да си направя две менгемета за дърво за бъдещата маса. Но ще трябва помощ от някой, който разбира как се правят скиците за лазерно рязане. От тея две снимки може ли да се изкарат схеми с размери и разкроят детайлите от ламарина 12мм, след което сборката ще е със заварка. Отново по същата причина, цената. :?
Предимството ще е, че всеки ще може да си свали и изреже детайлите на лазер, не е толкова скъпо самото рязане. :partyman:
Добре ли ще са тези размери, добре ще е да се включи някой който има подобно.

Прикачен файл

Менгеме.jpg

Прикачен файл

Mengeme 1.jpg
nikolson - майстор
Тъ-ъй, то това менгеме вече е продадено. Размерите не знам откъде, но съм мислил, има по-евтини от това. Може да се вземе и с доработки да се подсили. Щото това е 50 лири, а има по 12-15, което е екстра за база. Като помисля, само материалите са по толкова. Като се добави разкарването, почерпката, това-онова...Аз по-скоро зяпам комплекта стягови глави за 25 лири/4 броя и потапящите стяги за 20/4 бр. Те това е оферта. Ако има навити за ТКЗС да свирка.
griffin - майстор
Най - евтино ще излезе от дърво ако става на въпрос за цена, мойто се върза около 5 лв всичко.
ZEDYCUS - майстор
nikolson
Аз по-скоро зяпам комплекта стягови глави за 25 лири/4 броя и потапящите стяги за 20/4 бр. Те това е оферта. Ако има навити за ТКЗС да свирка.
На кое викаш потапящи стяги и стягови глави, че ми стана интересно. :?
griffin
Най - евтино ще излезе от дърво ако става на въпрос за цена, мойто се върза около 5 лв всичко.
Чак толкова евтино не искам.На цената на едно да направя две ми се ще. :roll: От дърво ще са само челюстите. Имам достъп до заваръчна техника. Лазера е наблизо има няма 100м , набавил съм 1метър винт с трапецовидна резба барабар с гайките, само врътката за винта ще се стругова на стругар, другото ще си го правя сам.
Идеята е след това с тези размери всеки да може да си направи сам същото. Май трябва да пусна запитване и в темата за Рутерите, там разбират от чертане.
nikolson - майстор
Sash Cramp Head - Pack of 4
Industrial 35mm Toggle Clamps - Pack of 4
Откъдето купи осцилиращия шлайф
http://www.rutlands.co.uk/pp+sale+SALE? ... _vice_sale

Тема "Приспособление за пробиване на отвори за панти и сглобки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: