Всичко за дърводелството
grizan1980 - специалист
Тези ъглови стяги ги имаше , преди време в Практикера на разпродажба ..... взех си 4 мисля по лев :) :?
andreybg - напреднал
Здравейте , този месец реших да си правя и аз мебели (елементарни шкафове) но както се сещате без инструмент е трудно ,а нямах нищо , почнах да си купувам това онова и да се интересувам (ще съм благодарен за всякакви съвети за начинаещи като шаблони инструменти и тн

Та да се пусна и аз по темата , купих тоя шаблон за дибли Wolfcraft 37500 , някак другия ми се видя не толко (професионален) в кавички естествено защото и този не е .... Не съм го ползвал още но като го разгледах видях че за материал над 17 мм се ползва отвора за дибла 10ка , което не е ли много за ПДЧ няма ли да го чупи като се има впредвид , че като се пробие с 10 ще остане по 4мм материал от двете страни ? за ПДЧ не е ли по-редно диблата да е 8ца ? Което ме навежда на мисълта , този шаблон щом е направен по този начин дали е само за дърво(масив) Извинявам се за въпросите ако са ми глупави , но тази краста ме хвана преди 2 седмици ,а преди това нямах и най-малка идея кое и как се получава . Благодаря предварително на търпеливите.
Antonii - майстор
Аз се учех точно с помоща на този шаблон.
И действително точността му е +-1mm, но като по практикуваш малко и му хващаш цаката.
Иначе за такава плоскост дюбелите би трябвало да са 8mm.
Поне аз на плоскости 18mm ползвам такива, а тук във форума някъде я имаше каква е зависимостта.
А за мебели може да питаш и във форума на Мебелистите, аз там научих доста полезни неща.
andreybg - напреднал
Да но като наложиш шаблона на 18мм ПДЧ и дупката за 8ца дибла не идва в средата , а леко нагоре , тази в средата е 10ка , което лично за мен е глупаво и се замислям да продам шаблона и да търся нещо друго
Antonii - майстор
Щом не идва в средата значи не го слагате правилно.
Всеки един от отворите идва в средата на каквато и да било плоскост, ако шаблона е сложен правилно.
andreybg - напреднал
Има само един начин за слагаме и е абсолютно верен , но ти четеш между редовете и не виждаш кой шаблон съм купил и за кой говоря
stridata - специалист
Аз за този шаблон дето си дал виждам че има три отвора за 6,8 и 10мм.?
andreybg - напреднал
има 3 отвора но не са в една равнина , тоест като сложиш 18мм материал средата идва в 10мм отвор , като сложиш 15 мм материал средата идва в 8 мм дупка и тн
Antonii - майстор
Аз имам впредвид шаблона в първия пост.
Но след като съм в грешка се извинявам.
radius - майстор
Андрей, виж какво излиза като потърсим https://www.google.bg/search?q=Wolfcraf ... 80&bih=894
Сложи 1 картинка да се вижда кой е шаблона.
Направо не ми се вярва да е толкова недомислено, аз от моя съм много доволен, но е този Изображение

Тема "Шаблон за дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: