• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 68
Всичко за дърводелството
Тани - модератор
Първата ми маса беше комбинирана за фреза циркуляр. Направил съм я така, че да мога да въртя циркуляра напречно и надлъжно на масата. Така мога да го ползвам и когато режа широки детайли или пък тясни и дълги. Потърси снимки напред в темата защото ми е трудно да ровя от телефона.
griffin - майстор
Плота ако е мдф или пдч може с времето и влагата да почне да провисва за това добави укрепващи от друг материал, чам желязо просто може да го хванеш с винтове отдолу. Тоя циркуляр дали ще може да реже 6-7 см на височина след закрепване на плочата ако е по малко ще се ограничиш от към приспособления които може да слага т. к и те ядат от височината на сряза. Ако направиш две плочи може да сменяш циркуляра с фреза. Ако ги разположиш един зад друг ще е кофти т. к трябва масата за циркуляра да е по тясназа да не се протягаш до фрезата, от своя страна както каза еди колкото по голям ти е плота за циркуляра по добре :-D. Монтирай циркуляра малко по назад на масата 20-50 така ще ти е лесно да бичиш дълги дъски. Ако ще комбинираш една маса според мен фрезата е по добре да е от някоя страна хубаво е да си предвидиш отделен линеал с отделно закрепване за да не се налага да разбутваш примено настойките на фрезата за да резнеш една летвичка или обратното. Така ще си спестиш и грешки и време :-D поне според мен. Преди имах маса с плочки от 1см шперплат на които слагах фреза на скил и циркулярче на блекендекер без да закрепвам с нищо плочите гравитацията ги държеше на местата им без проблем. Ако ще слагаш за лифт обаче крикове трябва да ги закрепваш, но може да измислиш и нещо по добро :yawinkle:
Фитилчо - майстор
Фрезата е с много хубаво регулиране по височина и много добро застопоряване съответно.
Мисля си, че с крика, ще е по лесно/удобно обаче !

За Циркуляра още не съм мислил регулацията по височина, иначе носи диск 230 макс и мисля, че ще остане поне 100 мм чист ряз като височина.

Weight: 7.8kg
Power range: 1800W
Speed: 4500 rpm (no load)
Saw blade diameter: 230mm (Max)
Последна промяна от Фитилчо на пон яну 12, 2015 3:07 pm, променено общо 1 път.
griffin - майстор
Ти си знаеш с един винт може да е по лесно вместо цял крик. За циркуляра аз съм с 254 диск и го дават да реже до 80мм мисля че съм виждал фабрични с същия диск до 90мм малко ме съмнява от 230мм да изкараш 100мм.
Фитилчо - майстор
Прав си ! :)

Cutting depth at 0°: 0 to 85 mm
Cutting depth at 45°: 0 to 60 mm
Cutting depth at 60°: 0 to 43 mm
EDI - майстор
И според мен трудно ще излезе 100.Само шайбата за диска е над 30 мм, като сметнеш и още 10-20 мм за механизмите му-никога не стига до упор,у все остават сантиметър-два, сигурно най-много 75 мм, ама ако е за дъски до 40-50 мм дебелина, ще върши идеална работа, ще има място за шейната или както там му викат циркулярджиите. :lol:
А, 85 мм било, ще имаш място за приспособления, ако не бичиш трупи. :-D
Фитилчо - майстор
EDI написа:
Няма дееее, нали купихме банциг :lol:
nikolson - майстор
Той модела показва ефективната работна височина. Неудобството е както ти казаха пречкането при работа. Обаче и захранването е въпрос. Трябва да имаш авариен стоп ключ. По-добре монтирани на плоча по отделно.
EDI - майстор
Фитилчо написа:
EDI написа:
Няма дееее, нали купихме банциг :lol:
Тююю, вярно.Вече се обърках какво купи, че то цял цех направи вече за кратко време. :partyman:
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: