• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 244
Всичко за дърводелството
Благодаря да отговорите :). Budget-a май наистина оправдава името си. Последните предложения от Makita също изглеждат интересно. Доколкото разбирам те имат един и същи мотор, но при единия вариант в комплекта са включени няколко различни адаптора ? Ще изчакам за мнения от машинката - и най-вече дали 700 вата са достатъчни.
ZEDYCUS - майстор
Дали са ти достатъчни тези ватове, зависи само от едно. Каква работа смяташ да вършиш с нея. За големи профилни фрезери не мисля, че ще е удачно да се използва. Но след като я пробвам реално ще споделя, как се представя.
griffin - майстор
Гледайки видеото според мен системата за застопоряване на потъващата основа е по кофти от това което ползват бош там натискаш спусъка натискаш фрезата и отпускаш спусъка(според мен това е по удобно за работа ползвал съм и двете системи). Иначе това чудо ще свърши работа с повечето фрезери които ти попаднат под ръка ще се затрудни само с някои по широки. За мен единственния минус на малките е че нямат цанга 1/4 инча половината ми фрезери са такива и няма да мога да ги ползвам. Удобството е че може да работиш с една ръка само заради това ако пуснат модел с 1/4 цанга бих се замислил да си купя такова животинче :-). Нооо мечти мечти :-).
monilan - специалист
Здравейте. Искам да си взема оберфреза, като за бюджета с който разполагам съм се спрял на Budget BER1300 или Raider 1100. Те са горе долу на една цена, така че коя от двете машинки ще ми препоръчате? :? Бъджета сега е на промоция в Практикер.
EDI - майстор
И двете са добри за любителска работа.Вече зависи какви фрезери ще въртиш, но по принцип е по-добре да си вземеш по-мощната.Аз имам БЮДЖЕТ 1020 ватовата и ми върши работа вече няколко години без проблеми, въртя с нея и таблен фрезер.Обмисли за какво ти трябва и дали не ти трябва фреза с цанга 12.Тези са със 6 и 8 и поемат 99% от работата и от видовете фрезери.
monilan - специалист
Благодаря за бързия отговор. За работата която мисля да върша с фрезата, мисля че Бътгета ще е идеален. Като диаметър на цангите, 6 и 8 мм са добри, тъй като повечето фрезери за любителска работа са в този диапазон.
Тани - модератор
А има ли таблени фрезери на 8мм.?
Реално какво няма да мога да правя с посочената по-горе машина?
EDI - майстор
В България има таблени с 8 мм опашка на СМТ.В електронните магазини в чужбина и други се намират, но по принцип масово са 12 или 12,7 и изискват доста мощност от фрезата.С фрезичката на МАКИТА може да се прави почти всичко.За таблени може и да е ниска мощността /там триенето е доста голямо, поради площта на режещите пластини/, но за всичко друго става.Между другото, фрезичката на МАКИТА е страхотна за маса - лесен захват за плота, лесна смяна на инструмента, лесна настройка на височината на рязане.Ще ме замислите май и мен. :? :lol:
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Не се замисляй, ами действай,че ще изтървеш промоцията. Сутринта я заприходих в куфара. Николай е много точен :prayer: , даде ми и два подаръка отделно от допълнителната отстъпка.
Като гледам максималния размер на фрезер, който може да се монтира е 30мм, ф-то на отвора на основата е 35мм. Това е основата, с която се продава малкият комплект. Тежичка и стабилна машинка, ляга ми идеално в ръката и почти никакви вибрации. ето едно бързо клипче.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u9raY2ofkaM[/youtube]
EDI - майстор
Подстрекател такъв :lol: ще мисля.Тези размери, които даде, ме интересуваха, даже щях да те питам за тях.Табления фрезер няма да може да се слага, но не е болка за умирачка, ще ползвам старата за него.Пък може да обърна внимание на комплекта с трите основи.Голямата е с по-широк отвор и спокойно може да си стои монтирана на масата, а да ползвам другите за подвижни изпълнения.Само париците да пресметна, че и други неща трябва да се купуват.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: