• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 165
Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
аз имам точно същите размери заготовки от череша. на повече от 10 години са. нямат спукано или ако има в краищата е нищожно малко. бели кората и мажи краищата както каза EDI, и ако ще ги стягаш по някакъв начин, периодично ги донатягай.
KingLin, ти най сладкото си оставил....
KingLin - майстор
wanderer написа:
Недей така че още се чудя дали да ходя да го мъча. :) На тая дължина не мога да го кача в колата определено. Отделно като го отрязах видях в сърцевината сякаш е наядено - около 10 каналчета. Не знам колко нагоре стигат обаче и за това още се замислям дали да навъртя 100 км до там и обратно. Отделно това дето остана не е право ами Г-образно. Те за това искаха да го махнат че беше полегнало на оградата.
Абе имаше една тема за разбичване с резачка и стълба. Някой има ли я запазена да даде линк? Другия вариант е да търся някой с банциг в квартала.
wanderer - специалист
да те успокоя - при последното ми ходене за материала от който се нуждая - дрян и татарски клен съм минал около 100 км. в едната посока. и отрязаното никак, ама никак не беше много :lol: иначе относно дупките в ствола на черешата - това не е много на хубаво.
mavryt4o - майстор
Срежи го на две по метър пак е кяр.Далече съм ти иначе щях да ти свърша работа.Аз от известно време се заглеждам по точно такива по-нестандартни криви трупи.Стават страхотни плотове ако съчетаеш два такива яна.Правото взе да ме отегчава и съм запланувал една маса която изобщо незнам къде ще сложа от два яна ще е плота събрани на места от пеперудки.Гледам работите на джордж накашима и мечтая но имам ли си мой гатер мога да си експериментирам с разбичване.
mavryt4o - майстор
mavryt4o написа:
PIP написа:
Предполагам си видял, че дясната страна на линеала се регулира /напред-назад/ в зависимост какво правиш и колко отнемаш, въпроса е двете 'половини' да не са усукани. При мен лявата в единия ъгъл леко отваря и ползвам едно клинче 1.5мм и като правя ремонта ще го нося на фреза или ще се пробвам да го запиля на ръка, но при мен е малко. Виж механизъма на линеала първо.

За бръмченето, трудно от дистанция, може да са много неща, я някоя фаза липсва, я прекъсвач дето си забравил (има и един дето е на блокирането на оста). При мен дефекто токовата защита ме прави луда докато открия всички 'заземени нули' минаха.
Ти си факир .Май са от една калпава партида фрезите.Но моите милиметри са 3-4 .Нали баз ренденце не мога напаснах една дъбова летва и я лепнах с епоксидна смола.Дано държи ама в тоя студ бавно стяга дали да не я нагрея с сешоара?Иначе подкарах фрезата но бавните обороти не работят но мисля че няма да ми трябват сега е на 6000 и работи по тихо от оберката.Искам да ми е всичко точно и да си сложа за линеали от консърукционните профили.Отивам да вързвам щрайха ако не пиша повече значи съм объркал кабелите...
Да ви кажа жив съм ама щрайха май не.Мъчих да го пускам мотора един бръмчи трепери врътне малко вала и до там..Едната фаза май се губи дано да не е маторя.
themask - специалист
KingLin написа:
wanderer написа:
Недей така че още се чудя дали да ходя да го мъча. :) На тая дължина не мога да го кача в колата определено. Отделно като го отрязах видях в сърцевината сякаш е наядено - около 10 каналчета. Не знам колко нагоре стигат обаче и за това още се замислям дали да навъртя 100 км до там и обратно. Отделно това дето остана не е право ами Г-образно. Те за това искаха да го махнат че беше полегнало на оградата.
Абе имаше една тема за разбичване с резачка и стълба. Някой има ли я запазена да даде линк? Другия вариант е да търся някой с банциг в квартала.
Аз си направих такава джаджа за разбичване с моторен трион. Пробвана е два пъти вече и си работи чудесно (въпреки, че Маврудчо тогава нещо не й се довери). Ако искаш информация, пиши.
mavryt4o написа:
Срежи го на две по метър пак е кяр.Далече съм ти иначе щях да ти свърша работа.Аз от известно време се заглеждам по точно такива по-нестандартни криви трупи.Стават страхотни плотове ако съчетаеш два такива яна.Правото взе да ме отегчава и съм запланувал една маса която изобщо незнам къде ще сложа от два яна ще е плота събрани на места от пеперудки.Гледам работите на джордж накашима и мечтая но имам ли си мой гатер мога да си експериментирам с разбичване.
Това е добра идея, да. Скоро гледах как правиха една маса с 2 г-образни яна. Съединиха ги под формата на 69 и в средата заляха със смола.
wanderer - специалист
като ин и ян. то сигурно от там идва "янове" :-D
KingLin - майстор
themask написа:
Ако искаш информация, пиши.
Искам, да, моля :) Не знам дали бюджетния щил дето си взех ще е много удачен, ама не пречи да пробвам. Шината му е по-дълга от колкото са широки яновете, ама като гледах в тубата как ги захващат, май ще е на косъм.

Апропо, как стои въпроса с пренасянето на такива янове? Ако ме спре полицай примерно?
mavryt4o - майстор
KingLin написа:
themask написа:
Ако искаш информация, пиши.
Искам, да, моля :) Не знам дали бюджетния щил дето си взех ще е много удачен, ама не пречи да пробвам. Шината му е по-дълга от колкото са широки яновете, ама като гледах в тубата как ги захващат, май ще е на косъм.

Апропо, как стои въпроса с пренасянето на такива янове? Ако ме спре полицай примерно?
Да ти кажа аз съм с 25-ца и всички тук ме убедиха че е слаба за това и ако ми е за хвърляне да пробвам.
mavryt4o - майстор
wanderer написа:
като ин и ян. то сигурно от там идва "янове" :-D
:lol: разсмя ме рано-рано
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: