• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
А бе само ме притеснява тоя чам. Не са ли малко слаби направени от чам? А и тези дибли ...?
cvetankirilov - специалист
ами за мен не са слаби направих ги от ребра 60х 80, а освен дидлите по средата(които са фи 15) разпробих и отстрани на двете дъски на приемната глава, където пъхам два болта фи 10.Пробвах ги с друга остатъчна ламперия, доста добре стихнаха 4 парчета едно за друго. Като ги пробвам на нещо по-сериозно пак ще пиша, да ви кажа как се държат. Ама сега като се замисля, май ще правя още две, че за малко по дълъг плот тези няма да стигат. :-D
griffin - майстор
Добре са станали :-D. Не са слаби от чам, за сега мойте само от време някоя врътка се е отвивала, но след донатягане на гайките заспива. Следващите които ще правя ще са с дръжки като на обикновенни стеги.
mavryt4o - майстор
:)
Последна промяна от mavryt4o_old(стар) на пон апр 06, 2015 10:53 pm, променено общо 1 път.
mavryt4o - майстор
mavryt4o написа:
Утре отивам до арматурния двор и ще се опитам да направя почти същите но метални.Вземам 6 метра квадрат 40Х40 и метър 45Х45 на 2мм дебелина .имам кофражни гайки и шпилки доста са здрави.мисля че схващате идеята отпред заварена гайката а отзад 10 санта от по дебелия квадрат с заварен винкела ще е ограничителя който ще се плъзга по по-тънкия който ще е разпробит с отвори за застопоряване.Отпред пак подобен на задния ограничител само незнам как да го направя като е от метал шпилката да е центрована в средатаА ?Ако заваря гаика с вътрешен отвор примерно 1мм по-голям от фито на шпилката и шпилката да натиска там и да се върти свободно дали ще стане искам някой добър съвет?Само трябва да видя на място с този 1мм луфт дали няма да е много иначе ще излезнат около 25 лева 5-те един ден труд и несравнимото удоволствие от направи си сам
ZEDYCUS - майстор
Имай предвид, че тръбите имат ръб от заварката вътре, може да се наложи да ги пилиш. Та тази 1мм фуга, може да ти дойде малка.
bulhomes2 - майстор
Той говори за квадрати, не за тръби.

Маврудчо, и аз си направих винтове и гайки и очаквам някой ден да намеря време да ги направя на стеги. Подобно на твоя начин, но малко по-различно. Това застопоряване на подвижната част с отовори не ми харесва поради вероятността след време там метала да се деформира. Вероятно първо ще пробвам подвижната част да е 2-3 см за да заклинва сама, като обикновените стеги. Другия вариант ще ми е гайката на винта да е заварена към профила, а задната пета да е подвижна
ZEDYCUS - майстор
:-D Говори за квадратни профили(а те са тръби дефакто) http://markita.net/kvadratni-trabi.html :partyman:
mavryt4o - майстор
абе и аз се почесах за главата едно време като ми казаха квадратна траба ли ти трябва :? иначе стегите си станаха екстра много мазно си вървят

Прикачен файл

080420151080.jpg
ZEDYCUS - майстор
Супер сгъват ли се като натягаш? :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Стяги" | Включи се в дискусията: