• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
wernis - специалист
Да вярно , че бюрото е от ПДЧ :) . Голям ми е мерака да си го направя сам и може би затова има златни нишки :lol: Вече обмислям варянт да си направя и една маса за хола. Искам да е разтегателна и започнах да проучвам как се прави. Снимах една маса отдолу , тя има специален водач. Знае ли някой от къде може да се купи такъв. Аз вече обикалях по доста магазини но не ми е попадал подобен или пък не съм обърнал внимание. А може би да ми кажете друг варянт за направата на разтегателна маса. Прапуснах да спомена , че масата ще е от ПДЧ като всичко останало.

Прикачен файл

vodach za masa.jpg
vodach za masa.jpg (185.89 KиБ) Видяна 7259 пъти
maroka - специалист
Мисля, че в ТЕКА предлагаха разтегателен механизъм.
Във всички случаи се предлага на пазара - само да не налетиш пак на нещо турско :)
wernis - специалист
Здравейте отново. Днес трябваше да ми е готова поръчката за разкроя но бях на работа и така и не намерих време да отида до фирмата. Дано утре имам повече свободно време...
maroka или някой друг който е компетентен по въпроса , можете ли да ми кажете какво е предимството на сглобката с минификсове ? Не е ли достатъчно да направя бюрото само с дибли и на места с обикновенни винтове. Ето тук http://www.eurotrading.bg/menu.php?targ ... ory_id=110 са дадени ксцентрикова разглобка за индиректен монтаж и ексцентрикови разглобки за директен монтаж , каква е разликата между двете и коя трябва да използвам в моя случай. Благодаря.
maroka - специалист
Бюрото можеш да си го направиш както искаш :)
Разбира се ако целиш естетически вид - минификса е по-доброто решение. Освен заради визията, винаги съществува варианта да си разглобиш бюрото и впоследствие пак да го сглобиш - фикса е разглобка.

Индиректен монтаж: 3 компонента - ексцентрик, щифт с метрична резба, дюбел (пласмасов или метален). С пластмасов дюбел не си заслужава, защото или вътрешната резба на дюбела често превърта, или самият той превърта в отвора, който е Ф 8. Металният е много по издържлив, защото в горната си част не е съвсем кръгъл и при набиване буквално се "впива" в ламината. В долната си част пък е конусовиден и при навиване на щифта, с помощта на топче (част от дюбела) се разтваря в междинният слой на ПДЧ-то. На практика този тип разглобка да не казвам голяма дума е forever :)

Директен монтаж: ексцентрик и щифт, който директно се навива в ПДЧ-то. Много зависи от начина на работа и усета ти. Без проблем можеш да отвиеш/навиеш щифта няколко пъти и всичко да е ОК. При пренатягане обаче е възможно щифта да превърти в плоскостта и тогава той си остава почти декоративен.

В общи линии почти всички вече използват фикса с директен монтаж, по-удобно е...пестиш както от компоненти, така и от технологично време, пък и не мъкнеш още дин плик с дюбели :thumbs:

Дадохме малко повод за размисъл...да видим ти какво ще решиш :)
wernis - специалист
Благодаря maroka , както винаги даваш изчерпателни отговори... Ще опитам да сложа минификсове за директен монтаж , пък ще видим какво ще се получи. Хубавото на минификса е , че може да се разглоби бюрото, но дали е достатъчно за да стане здраво?
Вече чакам с нетърпение да стане това бюро , че покрай него взех че се запалих по професията Дърводелство. Днес се обадих до фирмата но казаха че още не била готова поръчката , щяла да стане вечерта, а аз тогава немога да я взема . Ще се ходи утре.
kobutan - специалист
какво стана с бюрото?дай снимки да го видим, не разбрах какво ПДЧ като марка и текстура си избрал, също доволен ли си от Еколам относно разкроя - беха ми изпуснали 2 бленди едно време, диагоналите на детайлите как са :) ?преди разкроя на 1 плоча беше 20 лв, има ли промяна?
Харалампи - специалист
maroka написа:
Индиректен монтаж: 3 компонента - ексцентрик, щифт с метрична резба, дюбел (пласмасов или метален). С пластмасов дюбел не си заслужава, защото или вътрешната резба на дюбела често превърта, или самият той превърта в отвора, който е Ф 8. Металният е много по издържлив, защото в горната си част не е съвсем кръгъл и при набиване буквално се "впива" в ламината. В долната си част пък е конусовиден и при навиване на щифта, с помощта на топче (част от дюбела) се разтваря в междинният слой на ПДЧ-то. На практика този тип разглобка да не казвам голяма дума е forever :)
Имаш ли картинка на този вид фиксове. Заинтересува ме. Предстои ми правенето на шкаф където трябва да използвам много стабилни сглобки. Благодаря предварително.
maroka - специалист

Имаш ли картинка на този вид фиксове. Заинтересува ме. Предстои ми правенето на шкаф където трябва да използвам много стабилни сглобки. Благодаря предварително.
Сега картинка трудно ще ти намеря :)

В който и магазин за обков да попиташ за щифт и гайка с метрична резба ще те разберат. Единствено гайката трябва да е метална и в по-добрият вариант с оловно топче в нея, макар че напоследък всички май предлагат с пластмасово.
kobutan - специалист
с метален

Изображение

Изображение
Изображение

с пластмасов

Изображение

директен монтаж

Изображение
maroka - специалист
Мерси за снимките Колега, сега вече предполагам всичко е ясно за всички :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Бюро за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: