• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за дърводелството
Вадим Владимиров написа:
Разполагам с тези машини:
Прикачен файл:
41X-etyWxlL._SL500_.jpg
Прикачен файл:
big_ff340135427c73ef140a34ac4989c27f.jpg
Прикачен файл:
Makita5703RK-large.jpg
Отговора е еднозначен. Вземи си MAKITA!
И защо?
Само от три снимки ли?
Или защото Вие го предлагате?
Колегата иска и възможност за водеща шина - не става ясно има/т ли я машината/машинките?
Дайте аргументирано становище защо да избере предложеното от Вас.
И по мнението -ползвам GKS65 , / с три годишна гаранция / ,чисто китайче е, беше комплект с две водещи шини / за справка на незнанаещите работи без проблем с шина на Фесто/. За сега съм много доволен.
Вадим Владимиров - специалист
Какво е водеща шина според Вас, колега?
Май стана объркване. Аз имам предвид такава водеща шина:
Изображение
Вадим Владимиров - специалист
Обикновена дъска с две малки стяги вършат абсолютно същата работа.
ioro написа:
Май стана объркване. Аз имам предвид такава водеща шина:
Изображение

Точно това имам в пред вид като водеща шина. В в комплекта на GKS 65 са два броя, които се снаждат. Закрепването е пак със скоби, оригиналните се захващат от долната страна в един от каналите, но се закупуват допълнително.

Към Вадим:

Прав сте, че и с мастар /или обикновена дъска, но рендосана от едната страна за по-точна и лека работа / може да се свърши същата работа. Работил съм и по двата начина. С водещата шина няма как да изкривиш среза, работи се по леко, спокойно с една ръка. Не е необходимо да държиш циркуляра притиснат към дъската.
Колегата искаше да има водеща шина. :yawinkle:
Гледам GKS 65 е на промоция. Везните се наклоняват към него засега. Интересува ме да реже точно под 90градуса и с времето да не изкриви. Дали мога да разчитам на синия Бош ?
ioro написа:
Гледам GKS 65 е на промоция. Везните се наклоняват към него засега. Интересува ме да реже точно под 90градуса и с времето да не изкриви. Дали мога да разчитам на синия Бош ?
Дали ще реже точно под 90 гр. зависи от "оператора" .
Аз съм доволен,върши ми добра работа. Искам да отбележа, че нямам опит с други марки.
Здравейте! Предстои ми строеж на малка дървена вила (60 кв.м). За целта ми трябва ръчен циркуляр, с който ще режа греди 5см. Трябва ми колкото да изкарам вилата. Хвърлил съм око на този: http://prodavalnik.com/prodavam-tsirkul ... -i18415643 Но съм пълен лаик и не знам дали ще ми върши работа. Той ще ми върши, но да не би да е прекалено голям и неудобен за работа за моята цел. Благодаря предварително!
EDI - майстор
Е, ти за сходни пари ще си вземеш нова МАКИТА с 3 години гаранция.Верно, че с малкия диск, ама ще ти свърши работа.Аз в продавалника не бих си взел ел. инструмент, честно да си кажа.
Разбрах. Кой точно модел на нова макита да търся за моите цели. Реално и 190 мм диск ми е достатъчен. Поздрави!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ръчен циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: