Всичко за дърводелството
ss.petkov - напреднал
ldinkow аз продавам моя. Сложил съм му нов немски универсал 100мм. Основата съм я подсилил с 2 квадратни тръби за по-голяма устойчивост, също и задното седло е подсилено с 3 стоманизирани пръчки.
Струга е в гаранция, купен е преди около месец но ми изпадна нещо по-сериозно и затова го продавам. Ако искаш се обади - 0888530233
аз искам да е със супорт и ножове ... :) иначе можеш да напишеш една цена на ЛС, ако е добра може да се разберем кога и как :)
Методи - специалист
До ss.petkov

Вярно с няколко месеца закъснение пиша но сега открих темата.
Свестните ножове не знам колко струват но може да си ги направиш от стари пили за метал. Не съм сигурен дали пилите не бяха само повърхностно закалени, но пак можеш да опиташ.
wenciautoklima написа:
Прикачен файл:
photo747.jpg
Прикачен файл:
dsc05440.jpg
Супорта си го правих сам.Напречното подаване е с винт а надлъжното е с верига/не можах да си намеря зъбна рейка/.Лошото е че изпълението на самата машина е от много тънък материал-например задното седло се огъва при натягане.Но инак за парите ,за които го купих е добре.Имаш ли хубави ножове и фантазия дървото пее на него.С уважение към всички Вас В.Александров
Простете за отклонението, но Wenciautoklima, кошерите ти от фибран как са от вътре. Имат ли някакво покритие.
За да не нарушаваме повече темата може да ми отговориш на zap.stojan@abv.bg
a_nikolov - специалист
ss.petkov написа:
Да се похваля - вече си имам универсалче :-D
Ф100мм е и на празен ход не затруднява грам машинката. Утре ще го пробвам да изстържа нещо и да видя как ще се държи.
Днес намерих една 100-ка като твоята само дето е черна. Човека я дава за 80 лв. само дето ми се видя много тежка и не ми се мисли тоя 350W Raider двигател ще я върти. Човека в магазина каза, че е необходим поне двигател с мощност 550W. Освен ако твоя универсал не е по лек от тоя дето видях?
velsi - Почетен майстор
Зависи от предавките. Имам струг за метал, заводско изпълнение, универсалът е 100 мм, а двигателят 370 вата.

Тема "Универсален патронник за струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: