Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
bimbaeco написа:
За мебели за вътре в дома най-доброто лекарство против измятане според мен са капите (http://woodbg.blogspot.com/2015/01/blog-post_26.html). За градински мебели обаче не са добро решение, защото в сглобката ще влиза вода и ще се надува.
Както Ванката каза, обикновено тук проблемът се решава, като отдолу се монтира напречен елемент и отделните дъски, съставляващи плота, се завинтват за него през РАЗШИРЕНИ ДУПКИ, за да може плотът да се свива и разширява свободно.
Не знам при теб как е изпълнено захващането отдолу, защото не се вижда от снимката.
Масата и пейките изглеждат супер :drinkers: . Предполагам, че не са готови напълно, защото не виждам напречната греда, която да съединява краката долу.
Май ми е късно да преправям евентуално ако има проблеми ще направя корекций в следващи проекти и да останаха ми разпънките да сложа но не ми стигна материала бях си го изчислил за 140 лева а взех за 120 но всяко нещо си иска неговото....
EDI - майстор
На тази дебелина няма да имаш проблеми, ако материала е сух.Само да не е пресушен, че тогава става чудо в някои случаи.Аз затова, като си купя сух материал го оставям да преседи поне месец в работилницата, да си поеме естествената влага и после го работя.Дъските в нарушение на всякакви правила :lol: си ги държа вертикално изправени, даже ми се изправят малки кривини.Така си суша и по-влажен материал.

Тема "лепене на детайли-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: