• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
ами до колкото поразпитах май няма как да умалява мотора най вероятно ще е от шайбата по-широка е от ремъка ,доста плитка и вероятно ще е от нея не достатъчно сцепление ,малко разстояние между двете шайби и всичко това си оказа влияние .
bulhomes2 - майстор
Ако мотора си забавя оборотите, няма как да е от ремъците. Натовари го докато почти спре, както казваш, и погледни какво се случва при шайбите! Гледам, че имаш и друг мотор - можеш да пробваш и с него. То няма кой знае колко фактори, че да не се избистри - лента, ремъци, мотор.
mavryt4o - майстор
bulhomes2 написа:
Ако мотора си забавя оборотите, няма как да е от ремъците. Натовари го докато почти спре, както казваш, и погледни какво се случва при шайбите! Гледам, че имаш и друг мотор - можеш да пробваш и с него. То няма кой знае колко фактори, че да не се избистри - лента, ремъци, мотор.
Днес е баща ми в нас и ще го сложа да гледа дали забавя мотора или превъртат ремъците.Другия е по голям но докато го пусна си ебало мамата той не се сабира под оста трябва да го захвашам с някой пета отстрани отделно пак шайба ремъци....
Какво влияние може да окаже лентата?
bulhomes2 - майстор
Ми ако е захабена и без чапраз няма да реже и ще товари мотора.
mavryt4o - майстор
всичко е на 6 обтегнах мотора с един крик и вече не боксува и забавя сега ще мисля някаква стабилна каретка която да издърпвам с макара плавно и постоянно защото забелязах че се получават едни черни черти на местата които спирам и нещо друго нормално ли е да се лепи по лената талаш това не ми харесва
griffin - майстор
Може да е от типа лента който ползваш, доколкото съм виждал американците за разбичване твърдят че ползват така наречените ленти SKIP TOOTH. Иначе в една дъскорезница където ходя за материал гатера на дедата на който се бичат трупите е с лента с твърдосплавни зъби и според мен си е с нормален зъборед :).
Прикачен файл:
DSC_0146.JPG
Ето малко зъбореди :)
http://www.ellissaw.com/Band-Saw-Blades ... types-sets
big_death - специалист
Черните черти които оставя ,са признак на затягане на лентата в материала.За да го избегнеш измести по близкия край на линеала с половин сантиметър в ляво и опитай пак .Възможно е от това затягане на лентата да спомогнало буксуването на ремъците като са били по хлабави.
mavryt4o - майстор
прибрах материала за сушене излезнаха 28 талпички по 4 и 6 см ги направих стегнах ги с колани и после с тел а по края с блажна боя мисля догодина да ги работя и от време навреме може да си поизбичвам по малко мисля че се получава

Прикачен файл

22012015940-001.jpg
ZEDYCUS - майстор
Не се получава,а направо си е станало. Супер. =D>
Някой ден трябва да почерпя бира и да копирам шаблоните на стола. В кой край на околията си. :partyman:
mavryt4o - майстор
ZEDYCUS написа:
Не се получава,а направо си е станало. Супер. =D>
Някой ден трябва да почерпя бира и да копирам шаблоните на стола. В кой край на околията си. :partyman:
като каза за стола направо го бях забравил че трябва и по него да действам аз съм на 20 километра от пловдив село шишманци но не е проблем да ти ги донеса през ден съм в пловдив ще ти дам направо старите картонените за един стол ще ти свършат работа
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "питане на банциг бу 801 вече закупен реставриране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: