• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
Да, добре е станало. Ама пак никела няма да хване. Пък и не виждам смисъл. Няма да ходи на изложба. Моделът най-вероятно е Porter Cable, тъй че е здрав.
bimbaeco - майстор
Портър Кейбъл е марка, не е модел и е с доста по-високо качество от Крафтсман :-D .
nikolson - майстор
Да, грешка на езика. Марка е и до 2010 година произвеждат някои неща за СИЪРС. Както АПЕКС им правят ръчни инструменти.
EDI - майстор
Профи, ето ти малко музика, да си чуеш предварително новата фреза - https://www.youtube.com/watch?v=RWUDZTklVOk .
nikolson - майстор
Докладвам! Цангата е извадена. Стана сравнително лесно. Не виждам особени поражения, изглежда само някакво малко ръбче, защото като слагам фрезера на извадената цанга леко задържа. Май обаче и ма и натрупана смола, та може и нещо тя да бърка работата. Спирт или ацетон дали ще свършат работа?
EDI - майстор
Аз си чистя фрезерите и цангите с чистител за пяна, после светят :lol: .Ацетон ползвай.
griffin - майстор
Аз преди бях бъркал някаква адска смес от спирт, нещо като оцет за почистване и течен сапун направо отнасяше каквото има натрупано, проблема е ако имаш покритие че и него сваля хихи. В момента новите дискове само ги кисна с wd40 и после с четка за зъби. По магазините съм гледал спец спрейове за сваляне на такива натрупвания от косачки и моторни резачки но не съм ги тествал :-D.
profesionalist_wood - майстор
Някой да е правил досега песъкоструйка на оберфреза? :-D
Утре пристига Макалистъра
Все си мисля дали да не направя нови отделни контакти за 110 волта за някои американски машини и да инсталирам трансформатор за такова напрежение?
Примерно да имам 3 вида контакти за Англия,САЩ и България
nikolson - майстор
Така-а-а, ползвах лакочистителя на жената. Свърших работата и всичко е наред. Обаче се разрових, да видя какви чистители ползват. И Тренд и СМТ чистителите им са на основата на 2-butoxyethanol-гликол етер, който се ползва във всички разтворители. Утре ще мина през един магазин за лабораторни химикали (за интересуващите се от Ямбол-зад гимназията), да видя цените.
profesionalist_wood - майстор
Дайте таблица с мерните единици да си сметнем колко инча отговарят на милиметри? :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Моята фреза :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: