• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Всичко за дърводелството
pif4o - специалист
Гаранцията ще я оправя не е проблем за 2 мин да я регистрирам :) кажете някоя марка читави дискове на добра цена, щото аз на прима виста погледнах излезнаха ми някви бошове по 100 лева, ай нема нужда, машина за 300, диск за 100 , нещо по за сиромаси хахаха Да взема ли от лидъл на 7 лева един с 48 зъба за зор заман ама е 210 :-D :-D :-D
PIP - майстор
Диска е важен колкото машината. Цена/качество freud са много добри дискове.
pif4o - специалист
Така си е, той върши цялата работа :mrgreen: ама тея много трудни за намиране, иначе в ибеи са по 25-28 евро, гледам че руснаците хвалят СМТ, има ги и тук и са на прилични цени, някъкво мнение за тях ?
И още нещо, с такъв диск и с това метабо за което говорим могат ли да се режат меки метали като алумини, въпреки че машината няма ниски обороти ? https://bashmaistora.bg/disk-s-tvardosp ... d4458.html
PIP - майстор
Нямам лично опит с cmt, но съм слушал добри отзиви за тях. Не вярвам да имаш проблем с рязането на алуминиеви профили с тоя диск, на мен рядко ми се налага, но никога не съм намалял оборотите (въпреки, че имам опцията) и ползвам диск с 64 зъба, който не е специално за алуминий, но е със същото заточване на зъбите като тоя дето си показал.
cvetomir_77 - специалист
Аз ако сега трябва да си купувам диск, задължително ще е такъв.
Има само един малък недостатък, че отвора му е 1'' (25,4mm).

пишман_майстор - майстор
Не са нещо особено. Аз ползвам за рязане диск с негативен наклон на зъбите, не е спец за алуминий, но се справя добре. Циркулярът е електра бекум кгс 331 .
PIP - майстор
излишно мнение
Последна промяна от PIP на пон дек 27, 2021 8:52 pm, променено общо 2 пъти.
cvetomir_77 - специалист
пон дек 27, 2021 4:46 pmпишман_майстор написа:
Не са нещо особено. Аз ползвам за рязане диск с негативен наклон на зъбите, не е спец за алуминий, но се справя добре. Циркулярът е електра бекум кгс 331 .
Този диск реже и стомана!

Гледайте клипа след 7:00-та минута!

пишман_майстор - майстор
Ок. Вземи го и кажи после колко желязо си нарязал с него.
Chefo77 - майстор
Най-добрите дискове, които съм ползвал, са на Festool. Ляв, десен, почистващ - така се редуват зъбите. При Алекси цяла година ще са на много добра цена, така че който иска, може да се възползва.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Избор на циркуляр с изтегляне :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: