• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 193
Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
Lisko написа:
Страхотно е станало!
Един въпрос - като пробиваш дупките за краката на столчетата, как държиш ъгъла на наклон да е еднакъв?
На менгемето на настолната бормашина съм сложил широк плот с регулируем наклон .Едно време слагат раздвижения ъгъл с желания наклон до бургията на маткапа и въртий.За трикрак няма дерт и различен да е пак няма как да се клати.
sbh - специалист
Първото шкафче от първата ми кухня.
Моля бъдете по-снизходителни :).
Прикачен файл:
шкаф1.jpg
шкаф1.jpg (71.91 KиБ) Видяна 2078 пъти
Прикачен файл:
шкаф2.jpg
шкаф2.jpg (82.49 KиБ) Видяна 2078 пъти
Прикачен файл:
шкаф3.jpg
шкаф3.jpg (70.84 KиБ) Видяна 2078 пъти
la_bamz - специалист
СНИСХОДИТЕЛНИ ?!?!?!?!
Човек, шкафчето ти е уникално ! Получило се е страхотно, и както беше писал bimbaeco : "много чиста работа" :)
Евала !!!
ПС : Каква дървесина ползваш и какъв ти е финиша ?
Chefo77 - майстор
Невероятно е!!!
Кеф да ти прави да гледаш такива "първи" неща!
lyubohar - майстор
Снизходителни ли?!
Че кой смее да прави сега такава сглобка?
Голяма играчка.Заслужава си само ако се прави за собствени нужди.
Поздравления!
bulhomes2 - майстор
Ибаааси змията чуек... Първо шкафче с такава сглобка.. И не само тя. Сваляме ти шапка всичките... Признавам, че като истински българин не ти вярвам, че ти е първото.
mavryt4o - майстор
Ама и дръшките избарании браво.Трябва да те поразпитам как нагласяш дъските на шаблона за лястовичата опашка та да си паснат точно в затворено положение че бях го нагласил преди но сега не става нещо.
sbh - специалист
mavryt4o написа:
Ама и дръшките избарании браво.Трябва да те поразпитам как нагласяш дъските на шаблона за лястовичата опашка та да си паснат точно в затворено положение че бях го нагласил преди но сега не става нещо.
Трябва да си призная, че и аз този път имах същия проблем. Първите чекмеджета, които правих за един миндер (има го тук някъде в тази тема), бяха по-дълбоки и въпреки това ги направих по-бързо. Този път, започнах със самочувствие че вече съм правил това и всичко вървеше по-тегаво. Оказа се, че най голямо значение за добра сглобка "лястовича опашка" има дълбочината на която фиксираш фрезера. Дори части от милиметъра имат значение и е добре да се направят достатъчно проби преди да си съсипеш подготвения материал.
Като започна следващото шкафче, ще направя отделна тема за чекмеджета.

П.П. За шкафчето съм използвал 20мм МДФ с дъбов фурнир. Кантовете са 8мм дъбови профили, а на някои места по-дебели защото обърках размера :) . Страниците са чам, защото дъбовите ми дъски са много дебели и щеше да има много фира. Дръжките са също от дъб. Лака е две ръце на водна основа със ситна шкурка след първата :) .
lyubohar - майстор
МДФ-а не ми е интересен.
Сглобките на чекмеджетата,дръжките,чекмедже в чекмеджето!!!
Страхотна идея.Респект.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: