• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 132
Всичко за дърводелството
alata_69 - специалист
аз ползвам восък разреден с бензин и съм доволен от полученото
ппиготвянето съм обяснил по напред в темата
minchog - помощник
Aз също ползвам восък разреден в бензин исъм доволен,но от поместените статии във форума научих много неща ,за което благодаря!
tuborko - специалист
Лакирах я с една ръка лазурен + две ръце яхтен (преди това ударих един грунд) и като изсъхна имаше доста добър блясък но любопитството ме накара на я ''намацам'' с разтворен восък и нещо блясъка поизчезна...за др път ще го имам в предвид :)
Прикачен файл:
IMAG0119.jpg
tuborko - специалист
Вижте на какво се натъкнах на един склад(внос Китай)...
заляли са пазара с Индонезийска дърворезба която е на такава цена ,че не ми се коментира(без пари) :?
... направо нямам думи !!!
Прикачен файл:
IMAG0131.jpg
Прикачен файл:
IMAG0132.jpg
alata_69 - специалист
кое ли е оригинала??? #-o

Прикачен файл

2 koy.jpg
2 koy.jpg (42.23 KиБ) Видяна 4360 пъти

Прикачен файл

2 bird.jpg
2 bird.jpg (56.36 KиБ) Видяна 4360 пъти
tuborko - специалист
Още на пръв поглед се вижда голямата разлика в изработката...
тъпото е че, в тази държава като се види ,че нещо се харесва(продава лесно) веднага се копира и се дава на китайците да го правят без пари(но и качеството е пълна 0 )....в тези складове какво ли не съм виждал поръчано от Китай- Икони,мартеници и др...според мен има някой работи които са си типично български и трябва задължително да се правят в България... в противен случай в близкото бъдеще места като Етъра ще продават сувенири made in china
ss.petkov - напреднал
Привет на всички!
Регнах се в този форум по друг повод, но забелязах темата за дърворезбата и нямаше как да я пропусна - стара моя страст, доста позанемарена за съжаление.

Както и да е, сега имам разни идеи, включващи и дърворезбоване и се надявам скоро да мода да се похваля и с нещо ново.

Ето моите "творби" в хронологичен ред:

не е точно дърворезба, но...
Изображение

Следващите пластики са правени с макетно ножче - тогава още не знаех що е туй длето :lol:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук вече започвам да разбирам, че имало и други инструменти освен макетното ножче :-D

Изображение

Изображение

Изображение

Толкоз от мен за сега :)
ZEDYCUS - майстор
:arrow: Един сайт с руски резби и модели, има доста интересни неща. http://www.stolar-mpl.ru/resba_fotogal001.html
http://www.stolar-mpl.ru/fotogal1.html
tuborko - специалист
Въпрос към специалистите и тези които ползват или са ползвали такъв уред-заслужава ли си парите ???
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _14481.htm
... и един друг въпрос :) -къде могат да се видят други видове(марки) за да сравня цена и качество ???
profesionalist_wood - майстор
Това което си го сложил на линка е много мощно в сравнение с моите 90 вата мощност и е 150 лв...на марката ФЕРМ е,холандско,продава се на бул.Сливница до бившето училище за фина механика и оптика-сега приложно училище на изкуствата......
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: