• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
Харалампи - специалист
kobutan написа:
с метален

Изображение

Изображение
Изображение

с пластмасов

Изображение

директен монтаж

Изображение

Аз пък нещо не виждам снимките, ама като се прибера в къщи пак ще погледна. Вероятно е някаква рестрикция на любимия админ.
wernis - специалист
Днес най сетне взех поръчката и в късният следобед започнах да сглабям бюрото.
kobutan аз като начинаещ съм доволен от Еколам. Мерих диагоналите и са абсолютно еднакви. За разкроя взимат 17 лв. без ДДС , някъде горе го бях писал . Днес взех поръчката на доверие , дори не преброих наличието на всички детайли , да не говорим дали са вярни размерите. Като цвят избрах череша "Кираз". Събрах кураж и започнах да сглабям проектираното от мен бюро. Чак сега започнах за осъзнавам че има определена последователност при монтажа, и определено не е много лесно да се сглоби. Поне ми е любопитно и забавно да виждам как купчината ПДЧ се превръща в бюро :) Ето малко снимки от днешната работа . Утре продължавам, дано само всички размери са вярни. Дайте съвет за чекмеджетата. Каква е последователността за монтажа на водачите , първо на бюрото и след това да меря , къде ще се падне на самото чекмедже или обратното? Челата им след като се монтират на шкафа ли се хващат ?

Прикачен файл

Buro_04.jpg
Buro_04.jpg (156.55 KиБ) Видяна 8498 пъти

Прикачен файл

Buro_03.jpg
Buro_03.jpg (170.01 KиБ) Видяна 8498 пъти

Прикачен файл

Buro_02.jpg
Buro_02.jpg (181.63 KиБ) Видяна 8498 пъти

Прикачен файл

Buro_01.jpg
Buro_01.jpg (194.17 KиБ) Видяна 8498 пъти
wernis - специалист
Още снимки

Прикачен файл

Buro_08.jpg
Buro_08.jpg (179.02 KиБ) Видяна 8492 пъти

Прикачен файл

Buro_07.jpg
Buro_07.jpg (180.96 KиБ) Видяна 8492 пъти

Прикачен файл

Buro_06.jpg
Buro_06.jpg (163.74 KиБ) Видяна 8492 пъти

Прикачен файл

Buro_05.jpg
Buro_05.jpg (145.43 KиБ) Видяна 8492 пъти
maroka - специалист
Хубава работа си свършил :)

Сега само едно нещо ме учудва...защо аджиба сума ти време мисли за минификс и накрая гледам праскаш всичко на олепилена дибла ?!?! То така няма разглабяне това нещо... :?

Водачите можеш да ги изчислиш по формула, или директно с налагане към страницата и челата :wink:
wernis - специалист
Виждат ми се сложни за напасване тези минификсове, пък и гайката се вижда от едната страна, ще трябва да се прикрива. Иначе си купих минификсове за директен монтаж, но ... Дано да не се наложи да се разглобява бюрото , така ми се вижда здраво. Днес установих че размерите на страниците на чекмеджето не съм ги изчислил правилно , ще трябва да ги режа и после да ги сглобявам. Пък с водачите ще видя как ще ги напасвам...
kobutan - специалист
минификсовете си имат тапи, както и винтовете и не се виждат, а и да се виждат не е грозно, слагат се от вътр.страна по принцип.а и си купи диблачка май.
но щом си решил с дибли и с лепило - наистина няма разглобяване. притеснява ме това, което казваш за чекмеджето - как на страниците си им объркал размера? залепи бюрото, после мери за чекмеджетата да знаеш на какви размери трябва да са ти детайлите му. остатъци нали имаш за всеки случай? режи със зеге с надмерка, после с оберфреза с прав фрезер с лагерче по шаблон го изравни да не го накъртиш, ако трябва да режеш....
въобще дай повече инфо за чекмеджетат като стигнеш до тях.
радвам се че си доволен от еколам, затова питах толкова подробно, за да знам като ходя пак при тях какво е положението.
wernis - специалист
Да знам че имат тапи минификсовете , но реших да го направя с дибли. Следващият път ще опитам с минификсове , но да си призная не ми вдъхват много доверие. Преди една година си купих детско обзавеждане от Зоната и чекмеджетата постоянно се развиват с тези минификсове. Е вярно ,че е китайско и ПДЧ-то не е 18 мм , а 16 мм... Сега малко по днешната работа. Както казах бях объркал размерите на страниците на чекмеджетата. Имам една машинка за рязане на плочки и с нея днес корегирах допуснатата грешка. Малко се забавих с монтажа , но стана играчка, още повече , че изрязох отвори отзад зад компютъра и от страни за решетка , за да се охлажда. След това се изпотих с монтажа на водачите на чекмеджетата. maroka беше казъл ,че "Водачите можеш да ги изчислиш по формула, или директно с налагане към страницата и челата ", аз избрах втория начин като на снимка 04 , но се чудя дали има по лесен начин .Загубих си 2 часа днес с тези чекмеджета.

Прикачен файл

04.jpg
04.jpg (138.55 KиБ) Видяна 8016 пъти

Прикачен файл

03.jpg
03.jpg (167.15 KиБ) Видяна 8016 пъти

Прикачен файл

02.jpg
02.jpg (169.45 KиБ) Видяна 8016 пъти

Прикачен файл

01.jpg
01.jpg (188.25 KиБ) Видяна 8016 пъти
wernis - специалист
Още

Прикачен файл

07.jpg
07.jpg (119.31 KиБ) Видяна 8011 пъти

Прикачен файл

06.jpg
06.jpg (105.66 KиБ) Видяна 8011 пъти

Прикачен файл

05.jpg
05.jpg (145.71 KиБ) Видяна 8011 пъти
maroka - специалист
Малко си вдигнал водачите, но определено си разбрал "вторият" начин, както виждам от снимките си се справил....ако вървят добре значи всичко е точно :)

Не бива да си скептик към минификса, това е доказала се разглобка...а това, че в магазини от типа на посоченият от теб профават нещица, които са с ниско качество е съвсем отделен въпрос :)

Вече имаш отправна точка, занапред предполагам сам ще се обзавеждаш...

Бтв: С дупките на гърба си се престарал малко, но от много глава не боли :cool:
Страничният отвор не е за там...оттам няма какво да смуче. Но вече е свършен факт.
Компа ти има ли челен кулер за входящ въздух ?
wernis - специалист
Здравейте отново.... Все се канех да сложа снимки на завършеното бюро и днес най-накрая се наканих . Тези дни ще се пробвам да си правя кухня и най вероятно ще ми трябва вашата помощ отново. Надявам се да помагате...

Прикачен файл

10.jpg
10.jpg (71.39 KиБ) Видяна 7491 пъти

Прикачен файл

09.jpg
09.jpg (62.38 KиБ) Видяна 7491 пъти

Прикачен файл

08.jpg
08.jpg (70.01 KиБ) Видяна 7491 пъти
  • 1
  • 4
  • 5