• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 132
Всичко за дърводелството
tuborko - специалист
На скоро си бях поръчал от малките длета на GUEVSKI за графика...днес ги пробвах и съм доволен :)
Прикачен файл:
IMAG0182.jpg
tripioo - специалист
mumar написа:
Да докладвам:
1. с терпентин нищо не стана- не се махна всичко, изби отново, малко е, но се вижда
2. кутията е не само лепена, ами и стъкло има "вградено" на капака, та не посмях да се напариме
Май ще се боядисва, ама дано поне боята/водна/ хване здраво :?
Благодарности момчета! :partyman:

с поялник да се разтопи смолата и после с цикла да се отстрани ?? а върху смолата няма да хване боя ... 99 процента гаранция
mumar - специалист
Видимо на кутията Й нямаше нищо, но след намесата на пирограф + газов поялник се запали смолата :mrgreen: та едвам я угасих
Наложи се да действам по план Б: позашкурих поразийте,акрилатна боя като за основа, и от там не се спрях: вапцах, лепих, рисувах, лакирах
Издържа геройски всякаква моя намеса, и вече е подарена!
Още веднъж благодарности момчета! :partyman:
ba6ticata - специалист
Може ли да се намерят скици за по-елементарни (съвсем любителски) модели за дърворезба?Например на цветя,животни,плодове и т.н.
ZEDYCUS - майстор
ba6ticata
Може ли да се намерят скици за по-елементарни (съвсем любителски) модели за дърворезба?Например на цветя,животни,плодове и т.н.
http://dox.bg/files/dw?a=f3c20f11b5
Заповядай. Някои файлове се отварят с програма Уиндежавю. Има доста интересни неща във архива. Линка ще е активен до -Четвъртък 15.03.12.- в безплатния DOX.bg толкоз. :partyman:
ba6ticata - специалист
Благодаря за отговора на ZEDYCUS ,но аз търся скици или по точно модел който да нанеса с индиго върху дървото,след което да започне резбата.
Sharkolia - специалист
ba6ticata написа:
Благодаря за отговора на ZEDYCUS ,но аз търся скици или по точно модел който да нанеса с индиго върху дървото,след което да започне резбата.
Че в тези книги има от най-елементарни УПРАЖНЕНИЯ до най-заплетени чудесии човеко.Кво ти пречи да седнеш една вечар и да отделиш това ,което смяташ за "първи стъпки" от това ,което е по-сложно.
После си копираш листа ,слагаш му индигото ,копираш,резбоваш?
dinko85 - напреднал
Ето и моя първи опит да направя нещо като дърворезба.
Прикачен файл:
29072011771.jpg
Alexey1980 - специалист
Здравейте. Това е първата ми табелка, или опит за дърворезба.Остава да се ошкури финно и да се байцва под буквите. А останалото ще е безцветен лак.

Прикачен файл

Снимка0004.jpg

Прикачен файл

Снимка0003.jpg
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията: