• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 132
Всичко за дърводелството
tuborko - специалист
И още едно трофейче за глиган което още не съм довършил...(идеята е взета от друга поставка за трофей )

Прикачен файл

IMAG0192.jpg
tripioo - специалист
tuborko написа:
tripioo написа:
ето и от мен .. корен от болна круша .... предназначен за печката ..
много добре се получило... крушата като дърво как е за дялкане(меко или твърдо) ???
по скоро меко , но то си зависи и от " маистора " и какво си работил непосредствено преди това ...
пс доколкото знам (и пробвал) всички плодни дръвчета са хубави за дялкане и са с красив цвят и или текстура
като ябълката е по скоро за струговане
а черешата е с по тъмен цвят ако е дива и но светла ако е питомна (и в двата варианта е красива)
на мен ми харесва и вишната ...
Здравейте на всички. Много се зарадвах когато открих този форум. Бих искала да ви покажа нещо мое и от моя учител, който вече не е между живите, за съжаление. Надявам се да ви харесат.

Прикачен файл

2009 (1).jpg това е мое

Прикачен файл

P1290017.JPG

Прикачен файл

DSC02814.jpg

Прикачен файл

DSC03059.JPG

Прикачен файл

023.JPG
Sharkolia - специалист
MCM-Maria написа:
Здравейте на всички. Много се зарадвах когато открих този форум. Бих искала да ви покажа нещо мое и от моя учител, който вече не е между живите, за съжаление. Надявам се да ви харесат.
Браво Мария ,чудеса си спретнала!!! Особенно се накефих на втората снимка. Кое е твое и кое на учителят ти?
На "японската кралица" има ли различни нюанси на цвета или от светлината се получава тоя ефект?
Радвам се, че ти харесват Sharkolia. Най вероятно е от светлината. Правих го в Италия и поради липса на материали го минах само със зехтин. Като се прибрах го лакирах. Това е модел от едни много хубави творби на Арсен Почхуа. Може да се каже, че той ме вдъхнови да пробвам с лица. Над снимките пише кое е мое.

Прикачен файл

P2060386.JPG и това е мое

Прикачен файл

2009 (3).jpg това го направих аз

Прикачен файл

P3190281.JPG

Прикачен файл

P3190270.JPG

Прикачен файл

P3190272.JPG
tuborko - специалист
В руските книжки които tripioo публикува има страшно много идеи за дялкане(особено за контурен трион)...ето и последният ми опит :)
Прикачен файл:
IMAG0205.jpg
MCM-Maria написа:
Дааам хубави са работите ти,успех и за напред
pvk1967 - специалист
Преди година и малко изгоря почти целия ми апартамент заедно със последните ми интарзии и дърворезби и снимките на някои от предишните ми работи! Тези дни ще кача това което имам в момента за мнение от колегите! Нали уж важното е да си в джаза!
caffe_88 - специалист
Здравейте колеги искам дави попитам някой правил ли е дърворезба за църква в смисъл каква е идеята на какво тря да се наблега виждъм почти на всякаде присъства дракона змея някои ако има възможността дами покаже снимки скици абе каквото има щото дасе ориентирам как да я скицирам/
tripioo - специалист
наблягаш на символиката ... най-добре намери някой по старичък свещенник да ти обяснява кое какво е в църковната митология и не е дракон а ламя , лъвове пазят от лошотиите и тн ... потърси също и "българска възрожденска дърворезба" в тази книга има обяснени някои работи , и все пак попитай някои стар поп ,
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: