• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 132
Всичко за дърводелството
pvk1967 - специалист
Eто нещо направено набързо на парче липа!И по принцип растителните мотиви ми допадат повече!

Прикачен файл

IMG0062A.jpg
tripioo - специалист
колко е дебело ? мотива добре , но стои малко плоско ...
pvk1967 - специалист
Около 1,5-2см.,не помня!А за плоското-така е!Може да се каже, че съм самоук в занаята и засега нямам време да експериментирам много, много-заради работата ми, която отнема голяма част от свободното ми време!
tripioo - специалист
такъв размер орнаменти ще стоят по добре (пластично) на дебелина 3-4 см , не че и на 1.5 няма да стане де .... но како е малко паното пробвай фона да отиде на 3-4 мм (работи се внимателно) или даже ажурно ... (този модел ще трябва да се премисли малко и ще стане) така че да имаш максимална дебелина за пластиката
tuborko - специалист
Страшна мисъл...толкова ми хареса ,че я издялках на бърза ръка :-D
Прикачен файл:
IMAG0208.jpg
pvk1967 - специалист
Остава да кажеш, че си изрязал "подложката" на тази велика мисъл с копирен трион и ще се гръмна!Не за друго ами както споменах в едноименната тема-не мога да накарам моята машинка да реже нещо по съществено от 10 мм. топола!
tripioo - специалист
а с каква е скороста на подаване (не че знам каква трябжа даа е ..... но по колкото е по малко толкова е по добре )? че да не можеш да режеш повече ? и машината ти ли я беше направил ?
pvk1967 - специалист
Не съм я правил аз-купих Райдър на старо, за проба, заради предишни мъки с ръчно лъкче при ажурна резба, а и за да пробвам "американската интарзия"! При мен проблемите явно са два: оборотите-1440/без регулиране/ и все още неподходящи ножчета, за да постигна това което искам!!!А опита с такава машинка е едно на ръка!
Последна промяна от pvk1967 на съб мар 17, 2012 11:42 pm, променено общо 1 път.
tripioo - специалист
ем... освен да пробваш да работиш по бавно , друго решение май няма ...
tuborko - специалист
pvk1967 написа:
Остава да кажеш, че си изрязал "подложката" на тази велика мисъл с копирен трион и ще се гръмна!Не за друго ами както споменах в едноименната тема-не мога да накарам моята машинка да реже нещо по съществено от 10 мм. топола!
За сега съм много доволен от триончето...с липата изобщо не се затруднява(20-30 мм),и орех си реже но последния път ми счупи 2 ножчета в един 20мм доста сух орех...тогава се затрудни
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: