• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 193
Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
Станаха екстра съчмените водачи със сантиметър отпред и отзад.Направих гаф при монтиране на десетките спънки на един път уш мерих диагоналите но като съм почнал да стягам се е килнало леко на една страна.Сега ще напасвам челата на чекмеджетата по кривата страница.

Прикачен файл

2017-04-29 19.56.51.jpg
KingLin - майстор
На жената и остават броени дни до раждането та се хванах и сглобих една кошара:
Прикачен файл:
koshara.jpg
Нямам абрихт, щрайхмус и страниците ги сглобих от дюшеме уж право ама пак се получи малко усукване. Отделно вечерта на снимката жената като тества как ще се навежда да слага и взима детето я е бутнала без да забележа а тези колани няма да я спасят. И сега седи малко килната :( Като цяло не съм доволен от първото си такова изпълнение.
На дневен ред идва една маса и една пейка та да видим и там как ще се изложа :lol:
Andri01 - майстор
Слагай ъглови метални планки отзад,където не се виждат :).
KingLin - майстор
Всичко е само на сглобки а пък и "отзад" в случая няма :) Само от долната страна е възможно но не върши работа. Лепилото и сглобките я държат здраво сега и няма опастност да се случи беля. Отделно сложих едни разпорки на късата страна под дъното и там мисля да ударя по няколко винта ама след лакирането ще е. Ама нали виждаш кво е времето около нас и ще трябва да я лакирам в гаража а там сега съхне плота за масата :) Дано сваря преди раждането че жената ще ме бие иначе :D
mavryt4o - майстор
Браво браво трябва да се опитва.Безгрешни няма и всичко идва от забързания живот.
lov - майстор
nikolson написа:
Маврудчо ползва домашна вакса. Затуй, за него и останалите, ще споделя начин за избелване на восъка, научен от пчеларите. Те го наричат "мацериране". Студените стари почернели пити се разтрошават на малки парченца. Поставят се във съд със вода която през един два дена се сменя докато спре да се оцветява. Може и леко да се загрява. След добиването на така избеления восък се прави допълнително изваряване.
Тоя дето ти го е казал това е минал малко по край пчеларите. И ето как се се прави точно. Трошиш восъка колкото да може да влезе в тенджерата. Наливаш вода колкото да се покрие и слагаш на котлона да се разтопи добре и към него добавяш лимонтозу 1гр на килограм восък. Бъркаш няколко минути и доливаш колкото се може още вода в съда. Ако можеш си приготви гореща дане чакаш отново да се стопи. Та като се разтопи от ново държиж го 4-5 минути да поври и така го остявяш да изтива. Като се охлади той се отлепва и от стените на съда в който си го варил. И можеш да си го извадиш на калъпче. А ако наистина е бил много мръсе тоест са топени стари пити и има чужди неща в него то те са най от долу и можеш механично да ги отстраниш. А ако искаш можеш да повториш рецептата още един път но ще загуби тотално цвета си и ще заприлича повече на парафин. И внимателно с нагряването защото има склонност да кипи. Ще го вардиш и дебнеш все едно вариш прясно мляко.
Всъщност може да се използва и почти всяка една киселина. Азотна солна дори и сярна пак в същата пропорция.
mavryt4o - майстор
И аз завърших нещо за бъдещия наследник а батето полира.

Прикачен файл

2017-05-07 21.44.20.jpg
mavryt4o - майстор
Това ми харесва на трикраките столчета никога не се клатят :-D

Прикачен файл

2017-05-09 17.01.21.jpg
sbh - специалист
Маврудчо с неговото шкафче за лекарства ме вдъхнови да изпробвам шаблона за "открита лястовича опашка".
Прикачен файл:
чекмедже 1.jpg
чекмедже 1.jpg (66.1 KиБ) Видяна 1332 пъти
Прикачен файл:
чекмедже 2.jpg
чекмедже 2.jpg (77.19 KиБ) Видяна 1332 пъти
Прикачен файл:
чекмедже 3.jpg
чекмедже 3.jpg (66.1 KиБ) Видяна 1332 пъти
mavryt4o - майстор
sbh написа:
Маврудчо с неговото шкафче за лекарства ме вдъхнови да изпробвам шаблона за "открита лястовича опашка".
Прикачен файл:
чекмедже 1.jpg
Прикачен файл:
чекмедже 2.jpg
Прикачен файл:
чекмедже 3.jpg
Твоя шаблон каде каде ще е по-голям и фрезера и фрезата. Моя е за скрита и не мога да го наглася нещо затва и стържа на ръка.Знаеш че от това по-здраво няма пък и си е гот
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: