• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 244
Всичко за дърводелството
mldm - специалист
velsi написа:
mldm написа:
Моят съвет като човек който работи в сервиз за такава техника е за СПАРКИ -добри са като качество и като работа а и са на приемливи цени.Добри са и за професионална работа.
А ти като работиш е сервиз на Спарки работил ли си някога с техните оберфрези? Аз твърдя, че са пълен боклук. Вече четири години работя служебно с такава. Нито двигателя е проектиран за тази цел, нито водещата част е като хората. Не става дори за домашна употреба, а за професионална в никакъв случай!
Aз не съм професионалист може да се каже че съм аматьор в дърводелството защото от 2 год се занимавам с това като хоби.Но що се отнася до ел. машини на Спарки Бош Метабо Макита мога да споря дълго защото от 10 год. се занимавам с това и имам наблюдение кои машини как работят и кои са сполучливи и на кои марки и няма нужда да съм работил с тях за да давам мнение.В нашият регион има доста дърводелски фирми от които 80% работят с оберфрези на Спарки и отзивите са много добри одобни са за работа с една ръка издръжливи а и подръжката им е по евтина от на Бош или Макита. Но не казвам че са по добри от Метабо или Макита но и разликата в сервизната подръжка е почти двойна.Но в никакъв случай Спарки не са БОКЛУК.А що се отнася до служебни машини рядко издържат дълго каквато и да е марка понеже никой не пази а и експлоатацията е голяма.От 3 месеца имам проблем с един ъглошлаиф на Метабо на една фирма /гаранционен/ е вече два пъти го скапват тотално е нали са по добри от Спарки пък то......така че не се ли варди една машина така е.
velsi - Почетен майстор
С тази машина работя само аз. Никой друг не я пипа. Преди година старата се повреди и купихме нова от същия модел. В момента има около 5 мм страничен луфт във водачите, а двигателя вече вибрира ужасно. Застотпоряването на подаването не държи, макар че няколко пъти го регулирах. Ако поставиш подвижните ръкохватки както ти е удобно (нали това е идеята) не можеш да застопориш с лоста, защото той опира в ръкохватката. От вибрациите превключвателя понякога сам изключва. Всички оберфрези, които съм виждал имат застопоряване на вала при смяна на инструмента. Тук боравиш с два ключа, а машината вероятно е предвидено да застъпваш с крак... Никакви водещи втулки, вероятно плъзгачите се движат директно в отливката, ако ги оставиш на сухо - заяждат, ако ги намажеш те цапат по ръцете. И най тъпото менте има гумени маншони. При Спарки това отново е спестено. Да изреждам ли още или това е достатъчно?
mldm - специалист
ОК съгласен съм че имат недостатъци и някой китайски ментета ги превъзхождат с някой технически данни само дето го няма качеството.Но СПАРКИ като гама от машини са си доста добри и певъзхождат някой водещи марки.
velsi - Почетен майстор
mldm написа:
Но СПАРКИ като гама от машини са си доста добри и превъзхождат някой водещи марки.
За това спор няма. Предишните ми два поста бяха по повод на оберфрезата, която така горещо препоръчваше. Качеството на Спарки като цяло е съвсем друга тема, която нямам намерение да коментирам. Определено имат много сполучливи модели, яки, доказали се с времето машини.
Змей - напреднал
Дайте идея за някви релси отгоре на плота на фрезата защото дълбая канали и трябва да няма изкривяване.
velsi - Почетен майстор
Ако обясниш какво точно дълбаеш и как го правиш, може и да измислим. Също и каква ти е фрезата.
Змей - напреднал
velsi написа:
Ако обясниш какво точно дълбаеш и как го правиш, може и да измислим. Също и каква ти е фрезата.
Оберфрезата ми е Скил вградих я във една маса .Дълбая дъски от тясната страна им правя посредата канал.
velsi - Почетен майстор
Предполагам имаш линеал на самата маса. Колко са дълги дъските?
housedoktor - майстор
ползваш ли линеал ?без него си е много трудно
Змей - напреднал
Дъските са 80см.Точно някъв линеал искам или нещо подобно но незнам как да го обесня демек като сложа дъската да неможе да бяга докато я прекарвам през фрезера
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: