• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за дърводелството
rum_sz - специалист
Последно секция, или гардероби?Това 500мм дълбочина за гардероб е нещо малко.То хубаво, ще влезнеш в разкроя на плочата,ама после при по дебели дрехи на закачалките, да не стоят вратите леко отворени.Малко влизаш в размерите и разкроя на Мобо.Покажи чертежите , ако имаш желание.
SethPlate - помощник
Секция за хола е. Ако съм писал някъде гардероб или шкаф съм се объркал. Извинявам се ако съм подвел някого. Ето груба картинка, че на този компютър нямам Autocad.

Изображение

*Секцията е дадена без борда, който ще е около 10 см.
**Това тънкото подобно на чекмедже ще е изтеглящ се плот-бюро.
profesionalist_wood - майстор
Не е ли малко височък телевизора? Поне би трябвало да е на 35-40 см от земята :?
SethPlate - помощник
Правилно си забелязал. Малко по-високо е от нормалното, но шкафа под него няма как да е по-нисък по специфични мои лични причини, които тук няма да коментирам. Отделно, че телевизора и сега е на подобна височина и няма проблем, свикнали сме му така.
monilan - специалист
Здравейте. Не са ли вече демоде тези огромни секции с безброй шкафчета и шкафченца. Все си мисля, че една по изчистена и семпла композиция, ще отвори повече хола.
SethPlate - помощник
monilan написа:
Здравейте. Не са ли вече демоде тези огромни секции с безброй шкафчета и шкафченца. Все си мисля, че една по изчистена и семпла композиция, ще отвори повече хола.
Прав си, демоде са. Нямаме спор тук. Аз обаче съм си старомоден и предпочитам функционалността пред минимализма и модата. Шкафчетата са сметнати и предвидени с определени идеи какво ще се държи там. Между другото, колегата само поиска да види чертеж на секцията ако имам. Ако някой е останал с впечатление, че постнах чертежа с идеята той да бъде оценен и да получа съвети - уверявам ви, че греши. Чувствам се напълно комфортно с проекта си и нямам нищо против да НЕ ПОЛУЧАВАМ съвети и оценки относно дизайна и функционалността му пък били те и безплатни.
dadko - майстор
Много пък си докачлив. Я малко по-...
Като си сложил картинка и написал мнение- нормално е хората да коментират. Това е форум.
Като не искаш да се обсъждат решенията ти- ами- не пиши и не слагай картинки. Имал си си съображения при дизайна- ОК. секцията си е твоя, проектирал си я по свое усмотрение. Ти ще си я гледаш, не е важно на нас да ни хареса....
Аз също бих искал да задам въпрос относно функциалността на някои елементи.
Може ли?
Пък- ако искаш- ще отговориш. Ако не- ще си задържиш съображенията за себе си...

Или- пиши на моддераторите да заключат темата и толкоз
SethPlate - помощник
Не съм докачлив. Просто исках да уточня идеята да публикувам картинката, защото останах с идеята, че някак си съм създал у четящите впечатление, че имам вътрешно очакване да получа оценка, одобрение и/или съвети - нещо, което не кореспондира с реалните ми намерения, които бяха да покажа на колегата как изглежда секцията, на която дадох себестойност. Считам, че е добре да се чете и между редовете, като и да се прави разлика между Карлово и Калифорния за да не стане като в руския лаф "рикша/гейша - для чукча ето всё равно".
Svezar - специалист
Въпроса беше защо е ще е толкова скъпа секцията/при положение че не е масив или МДФ/ и мисля че отговора вече е ясен -много материал,скъпи механизми и обков,мисля че от тук нататък няма какво да обсъждаме,на вкус и цвет тавариш нет /така звучи на руски без да претендирам за правописа/ :wink:
SethPlate - помощник
Адмирации, колега. Ето в тази посока си представях развитието на коментарите. Затова и постнах картинката и обясних какво мисля да вложа в секцията.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Шаблон за дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: