• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 83
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Върни им го и си възстанови този( http://prodavalnik.com/abriht-schrayhmus-i15045867 ), фаща ме яд :-D , само излизат добри оферти. Има ли го привода за щтрайхмуса лесно ще се оправи другото.
markov_75 - специалист
И да го върна,за тия пари ще пак същото качество.Всичко хубаво е с двойна цена.Мога да ги дам,ама не си струва инвестицията.Аз съм любител дърводелец,а не професионалист.С разликата от цената на хубавата машина ще си взема още някоя друга машина.Иначе предложението на ZEDYCUS е добро,но нямам място къде да я сложа.А това дето го взех ще си го пригодя да работи като хората.Тъкмо ще си имам работа докато ми стане готова аспирацията :-D .Тая машинка я описах с тия краски за да знаят други които искат да си я купят с какво ще се сблъскат.Иначе можех да си я хваля,купете я,много е хубава,аз се прецаках,прецакайте се и вие :-D
EDI - майстор
Е, защо да си се прецакал, с малко подобрения ще ти върши работа.Иначе реалните отзиви за машините са полезно нещо, човек знае какво точно купува.
griffin - майстор
Значи имаш два винта оранжеви на тая кутия които би трябвало да имат съответстващи дупки на изходящия плот отгоре. Кутията би трябвало да лежи между входящия и изходящия плот отгоре но винтовете се завиват в изходящия само. При мен поне няма друго закрепване но това е достатъчно от към кутията с предавките и ключа за вкл би трябвало да има един метален палец който като се сложи кутията да го натиска така че да се гарантира че няма да вкл машината без сложена кутия. Ако искаш мога да снимам мойта какво е отгоре но предполагам едва ли китайците са забравили 2-те дупки за болтовете :-).
Огледай ножовете, мисля че тия малки абрихтчета са всички с ножове 1,5 мм дебели може да го пише и в указанието ти. При мен успях да събера нож 3мм дебел който не знам от каква стомана е ама е мнооого по добър от фабричния вече бая време карам с него а фабричния даде фира(позатъпи се след няколко по големи дъски) :-).
Ако ти трябват някви конструктивни снимки мога да снимам да видиш как е при мен :-).
Успех с покупката но се замисли за ножове наистина. В комлекта на машината трябва да имаш и инструментче за нагласяне на ножовете (за сяка машина е различен), ако нямаш може и на ръка аз поради незнание как аджеба да го ползвам това си ги настройвах на ръка токато не видях в едно клипче как го ползваха инструменчето :-).
markov_75 - специалист
Ето това наснимах относно кутията за стърготини

Прикачен файл

10012013588.jpg

Прикачен файл

кутията.jpg
кутията.jpg (109.7 KиБ) Видяна 4587 пъти

Прикачен файл

така би трябвало да е.jpg

Прикачен файл

като щрайхмус.jpg

Прикачен файл

работа с абрихта.jpg
работа с абрихта.jpg (104.78 KиБ) Видяна 4587 пъти
markov_75 - специалист
За да бъде кутията там където трябва да бъде,на този плот отдолу няма предпазен прекъсвач,той е само на другия плот когато се слага под него за работа като абрихт.Та за това при начина който съм снимал за правилния според мен,трябва или да изолирам прекъсвача или да изкарам единия щифт и да го поставям на прекъсвача.
griffin - майстор
Значи конструкцията на кутията ти е като на схепарх или там както се казва.
ето линк как би трябвало да изглежда :-) доколкото си спомням тия ползваха само щипки
http://www.leroymerlin.fr/v3/p/produits ... 850-e11082
това е по малкия модел ама би трябвало да ти е малко от полза мисля че тоя модел е само с щипките те затваряха контакт в машината вътре :-)
така трябва да е :-) то на тая кутия много не и трябва аз много не я стягам мойта просто да седи на место :-)
и в двата случая на твоя модел кутията е на изходящия плот :-) моя е грешката виж линка който ти дадох там е дадено как трябва да е :-)
markov_75 - специалист
Прав си колега.А пък аз си мислих че братята китайци са я объркали :axe: Ножовете не съм ги мерил още колко са дебели,но сигурно и за това си прав.Можеш ли да ми кажеш откъде мога да си поръчам свестни ножове,понеже около мен едва ли ще намеря.
griffin - майстор
Ми колега наще случаи са малко различни аз не съм в БГ. Огледай около тебе или в някой близък град би трябвало да има магазин. Ако имате дърводелец питай той ще ти каже де си носи ножовете или от де си ги купува. Аз бях поръчал да ми търсят и се оказа че в шумен има магазин в който могат да ти направят по поръчка, предполагам и в всеки инстументален цех, обаче при мен цената не оправда това изпълнение. Търсих в интернет но нямаше толкова къси при мен гнездото в главата е късо мисля че беще 15 или 20 мм не си спомням така на изуст но ножовете от ибей не ставаха. Накрая намерих тук един човек дето се занимава явно с това и от него си поръчах няколко комплекта ножове два пъти по дебели от стандарния човека явно ги реже от по голямо парче защото си личи къде има сряз отстрани. Моя комплект ми излиза 11 евра с доставката, човека каза че ако се замъкна до тях ще ми ги даде за 8 ама 30-на км. не ми се бият. Както и да е де оригинални ножове на схепарх или както там се води бяха към 20-30 евра( те са по тънки от тия които ползвам и имат едни специфични ирези които помагат при нагласянето на ножа) - това може да го видиш само ако разглобиш главата де иначе отгоре не си личи. Разтърси се и разпитай ако има дърводелци в района иначе цените са резачка. Заточка не сам си правил сам все още но има доста филмчета за това не е особенна философия но по принцип от време на време дават да се заглаждат ножовете за да правят по добра повърхност. Това не съм го правил тука по разбирачите от мен могат да се намесят и да ти обяснят повече от де да си намериш ножове и как да сервизираш машината. Мойта препоръка е не ползвай обикновенна смазка защото се набива с ................ намери си така наречената суха смазка( би трябвало да има на спрейчета) тя се ръси и после не остава влажна повърхността съответно по малко лепне прахоляка там отколкото ако мажеш с масло. И давай на машината почивка късах ремъка за валяците заради китайско измислена конструкция че са си спестили един лагер за 1 долар :-). А ремъка в БГ никъде не ми го намериха.
Ако решиш да модваш мога да дам някои идеи които да ти свършат работа но машината ти изглежда сносна :-).
markov_75 - специалист
Тези от СТРОЙ.БГ се оказаха сериозни търговци :supz: Бях споменал че машината ми дойде без дръжката за повдигане на плота за щрайхмуса.Обадих им се за проблема,и днес ми я пращат за тяхна сметка.Хвала на такива търговци :prayer: ,нищо че машините им са малко :rollsmile:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: