• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Всичко за дърводелството
cvetankirilov - специалист
Жив съм, жив съм :-D .Щях да качвам в понеделник две снимки, ама ме домързя нещо и затова днес. То няма кой знае какво за докладване защото не съм напреднал кой знае колко. Изшлайфах плота, ударих му цвета и го монтирах. След шкурка 400 стана направо стъкло, ако пипна стъклата вкъщи, може и да ми се сторят по-грапави. :ug: Сега остава да му направя още една страница-, която ще бъде отстрани до пералнята, да му изрежа дупката за коритото на мивката и два рафта, ама дъските още не съм ги рендосвал.
Прикачен файл:
DSCI2330.JPG
DSCI2330.JPG (69.48 KиБ) Видяна 2469 пъти
Прикачен файл:
DSCI2331.JPG
DSCI2331.JPG (77.13 KиБ) Видяна 2469 пъти
griffin - майстор
Дупките отстрани ще ги запушваш ли или там няма да се вижда?
EDI - майстор
Напредваш значи с добри темпове. :partyman: Добре е че си шлайфал идеално плота, колкото по-гладък, толкова по-добро става покритието и се намалява шанса са последващи повреди от влагата.Колко ръчички го лакира.Там отстрани под плота, да не си китвал главите на видиите.Аз специално кит не понасям - или оставям както е, или ако има някакви неравности, които не се виждат, бъркал стърготини с лепило.
griffin написа:
Дупките отстрани ще ги запушваш ли или там няма да се вижда?
няма да се вижда,към стената е, там си правих експерименти с кит, ама никак не ми хареса
EDI написа:
Колко ръчички го лакира.Там отстрани под плота, да не си китвал главите на видиите.Аз специално кит не понасям - или оставям както е, или ако има някакви неравности, които не се виждат, бъркал стърготини с лепило.
Вече и аз не понасям кит. На плота имах две три цепки между дъските(дюшемето не беше идеално право и затова) и ползвах стърготини от шлайфането, смесени с лака, и много малко лепило, получи се идеално. Лака е воден на оргахим, само за цвят е, втрих го с с памучен парцал два пъти, не съм го мазал с четка или валяк, също стана много добре.Още се колебая за крайното покритие, дали да е епоксид или полиуретанов лак, ама май вече клоня към второто. :partyman:
Значи, незнам защо, ама нещо не мога да се справя с този полиуретанов лак.Проблема е в това, че лака остава на малки бобчета, въпреки идеалното шлайфане и почистване на повърхноста. Лака е на декоратор двукомпонентен, нанасям с четка.Вече почвам да си мисля, че проблема не е в мен, а в лака.След първата ръка шлайфах с шкурка 400, избърсах идеално, удрям втора ръка и пак бобчета, не са мехурчета, а някакви бобчета, дали не трябваше да прецедя лака през филтър предварително, дали аз нанасям неправилно- незнам :?
Малко развитие- монтирах гръб и изрязах дупката за коритото на мивката. Стария гардероб се оказа много полезен, първо за маса за фрезата, а сега му взех и гърба да го монтирам на долапа. :partyman: . Ето как изглежда:
Прикачен файл:
DSCI2385.JPG
DSCI2385.JPG (65.22 KиБ) Видяна 2289 пъти
Прикачен файл:
DSCI2386.JPG
вкопах малко с фрезата, където ще легне периферията на коритото, като там смятам да лепя някакъв много много здрав силикон
DSCI2386.JPG (90.83 KиБ) Видяна 2289 пъти
bimbaeco - майстор
Много добре, жената, ако е доволна, да отпуска субсидии за оборудване :-D
А точно така, щото съм се прицелил в един циркуляр на JET-а и в един ексцентършлайф, че направо се побърквам с едно вибро скил :-D
bimbaeco - майстор
Ако си харесал бюджетния джет, това не е по-лошо. Линеалът е стабилен, плотът е алуминиев, запазено е и го дават за 250 лв. Само трябва да си направиш крила отстрани, за да ти стане по-голям плотът.
http://olx.bg/tsirkulyar-ferm-i67638810
griffin - майстор
За мивката тя отдолу е с едни пластинки които я закрепват за плота, просто под нея сложи там силикон или американците слагат нещо като маджун за да не влиза вода.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Кухненски шкаф - мивка от масив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: