• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Видях на снимките и описанието че има комплект 3 цанги,водач,куфар.
crez - майстор
Профи, извинявай за неделикатния въпрос. Заслужава ли си всички тези нагодии, преминаване от цолова на метрична с/ма на инструментите, напрежение, честота на захранване. :? Според мен единственно, чесане на егото, че можеш да подкараш нещо умряло да заработи нормално. Прощавай още веднъж. :prayer:
nikolson - майстор
Ако е този http://www.tashev-galving.com/127%20CNC%20160 пише 13 мм, обаче в описанието няма диаметър на опашката. Това е някаква залежала стока, няма даже и производител, макар на единия да пише vasby.
Понеже ми изпаднаха парички и гледам да мина евтино,нали сме балканци :lol: . И нали дълги години карахме през соца без никакви инструменти и все повтаряхме,,То пък бива бива нямане ,ама чак пък толкова,,трябваше да ги крадем от предприятията.Пък и мога да възстановя умрели машини :lol: Доскоро имах чудна пералня бащата на Индезит и работеше от 1953г до сега..имам доста инструменти на 100години и още си бачкат.... :lol: Не случайно наричат България гробището на световната техника,ето в Пазарджик има единствено тролеи от 1960-та на Шкода които ги няма вече в Европа и хората идват да се снимат с тях и даже искаха от Европа да ги купят за техните музеи :lol: Е,имах възможността да се возя на тях.....
Пък и не ти се сърдя,свят шарен :)
Колкото повече инструменти има човек,толкова повече му се разширява творческия хоризонт :)
EDI - майстор
Въпроса си е комплексен.За мен е удачно да се минава от метрична в инчова система, понеже има по-голям избор и разнообразие на машини, а и фрезерите са по-разнообразни и по-евтини и то в пъти.Сега да напрежението и аз не съм привърженик, освен ако не взема някаква наистина много превъзхождаща 220 волтовите.Например СКИЛ имат такова уникално производство на оберфрези за САЩ и такъв голям избор, дето в Европа никога няма да го има.Ако ми изпадне нещо подобно на ниска цена, няма да се замисля да го взема и после да се оправям със захранването.Но все пак всеки случай си е специфичен и трябва да се премисля.
Така е. :partyman: И споко да не решите че ще мина и към Католизма :-D
teon - специалист
...бе, то да станеш за кипазе-никога не е късно :?...
До тук добре,макалистъра пристигна,нов е,дори го разглобих преди да платя :-D
Звукът е чист Виууууууууууууууууууууууу..........Абсолютно пълен комплект и части, фрезери 8,6,12 мм ,с куфар, имам и 3-те цанги.По-късно ще кача снимки.

Случайно да знаете в България дали се подават фрезери с опашка 6.35мм и 6.18 ?
EDI - майстор
Бе то има в ТЕКА с поръчка, ама за какъв са ти 6,35.А това 6,18 за къде го гласиш, не знам да има такива.Дай да видим фрезата. :partyman:
shotik - майстор
Иди на гара София,на бул Хр.Ботев ,където са спирките на трамваите и автобуси ,зад тях има няколко магазина ,от които един е за металорежещи инструменти и провери в него.Аз от там си купих за оберфрезата цанги с които мога да закрепвам фрезери с 6 и 8 мм диаметър.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Моята фреза :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: