Аз мисля че зависи от пощата. Колкото и неща да съм поръчал, нищо не идва. В пощата само вдигат рамене. Единя китаец три пъти ми праща едно и също нещо и така и не дойде. Преди поръчвах от ebay пак от китайци, но тогава до друга поща и всичко идваше. Явно на някои не ни върви.
Че имат трески за дялане нашите пощи е повече от сигурно. Дори до преди няколко дена имах разправии с новата раздавачка дето беше решила че може да прави каквото си иска. Лошото е че има камери и получи жълт картон на момента и вече е стриктна до безбожие. Дори преди малко ми донесе поредната пратка.
Че се губят пратки е вярно но е много рядко съвсем да не пристигнат. Проследявайте си пратката и тогава давайте конкретни категорични мнения е нещо се е изгубило. На неща над $5 долара винаги избирайте препоръчана поща. Тоест когато се проследява и извън Китай. Така наречения ''малък пакет +'' /ниско бюджетна цена/ се проследява докато напусне страната и до там. Но поне ще видиш дали търговеца наистина го е изпратил. И всъщност на такива пратки риска за доставка за търговеца. При спор винаги решението е в полза на купувача. Поне аз с такова впечатление останах след като негласно разрешиха и такива пратки от сайта. В началото бяха разрешени само с пълно проследяване та дори и си бяха спретнали няколко сайта за фалшиво проследяване. Но набързо ги оринаха мошениците от платформата и сега много рядко може някой да се опита да мами.
Темата сме я дъвкали на друго място доста.