• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 132
Всичко за дърводелството
alata_69 написа:
добре де няма да мерим :lol:
хайде покажете ваши работи
скоро ще кача още снимки на последната ми работа
само да я довърша

Прикачен файл

IMG_22222.JPG Хайде и аз да се включа във страхотния ви форум. Тук наистина човек може да прекара с часове. "Лошото" е че може да се зарази и да почне като мен да "тормози" дървото:). Ето какво се получи след това. Дано Ботичели не ми се разсърди:) Заразително е, но доставя удоволствие. Евала майстори.
apikov - напреднал
Мойте методи ? Голямо търпение ,воля да направиш нещто прекрасно, опит .Голямо търпение казвам с месеци ,
например тази масичка 100/100/50 см. койято качих на предната страница на форума ми отне около 30 дни за да завърша
,накрая като беше завършена не ми се даваше дори за цената койято се бях оговорил 1500 €
но все пак за това беше направенада се продаде.Това огледало ми отне 2 месеца за да го направя.
За боята нищо особено обикновен синтетичен лак.Останалото е търпение и болки в кръста :-D

Прикачен файл

DSCF0321.JPG

Прикачен файл

DSCF0631.JPG

Прикачен файл

DSCF0623.JPG
Последна промяна от apikov на пет юни 01, 2012 12:17 am, променено общо 1 път.
ZEDYCUS - майстор
:prayer: Страхотна изработка. Показвай и други твои работи, няма начин да нямаш. :supz:
apikov - напреднал
За начина на боядисването на масата която ви показах в предишната страница на форума , първо нанесих Байц за дърво
който се продава на прах или някой казват на люспо разбих го
в топла вода за да стане подобро разбиване и забележете -течен амоняк за почистване на пода дозата е окло
на 1 литър готобо растворен байц 50 мл. амоняк, бе мярката за една малка ракия :-D .Така байца и амоняка се
отавят 8 часа да престоят без да се затваря садъ в кито е приготвена байца внимаваите при преготвенето
на байца ,при бъркането му -пазете очите на кожата не е опасен но за очите е доста опасен зареди амонияка ,
понамерисва отначало ,затова се отавя 8 часа и за да се ставилизира байца .Ако го нанесете веднага въприки че
има ожасна меризма зареди амонлка може да се получи друк цвят обикновено става мого по тъмен от колкото е в началото .
Номера с амоняка го научих от един въздрастен дърводелец тук в Италия и бадете сигорни че разликата е огромна ,
разликата в сисъл байца става по стабилен нанася се по равномерно ,от мой личен опит знам за проблемите на насянето на
байца ако нанесеш малко в повече и става по тъмно и така на татак ,с амоняка не се полочава това, нанасяйте баица обилно не пестете .
Предполагам че много от вас са имали същият проблем.Пробвайте !!!
apikov - напреднал
Че да продължа аз за боята на масичката .Като нанесете байца се оставя естевено да исъхне добре обикновенно една вечер е достатачно но
всепак зависи от температурата и т.н. за да испъкне елемента ,цвете листо или там какво то искате да ипъкне от фона , аз изшкурих с финна
шкурка детаилите който искате да ипъкнат .Със шкурка 150 ,но зависи и какво дърво изполвате .И после се нанся безцветен лак ,естествено две ръце.
Имайте предвит че ще ви отнеме доста време, на мен ми отне 2 дена само шкуренето на байца ,става въпрос за масата .
apikov - напреднал
Много имам за показване но немога всичко на едн път да покажа ,така или иначе ще качвам .

Прикачен файл

DSC00532.JPG

Прикачен файл

DSC00907.JPG
rea11ity - напреднал
Едно топче в клетка от мен :)
Прикачен файл:
ballinacage.jpg
ballinacage.jpg (110.02 KиБ) Видяна 4347 пъти
apikov - напреднал
Ето още нещо от мен

Прикачен файл

DSCF1393.JPG

Прикачен файл

DSCF0780.JPG

Прикачен файл

DSCF0410.JPG
alata_69 - специалист
ето едно начало от мен
края....... когато стане :?

Прикачен файл

03062012867.jpg

Прикачен файл

03062012868.jpg

Прикачен файл

03062012870.jpg
s.v.atanasov - специалист
Добре дошъл в форума.Били споделил как получи цвета на дъбовата врата точно процедурата и марката лакове които използваш.Благодаря предварително.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: