Всичко за дърводелството
filmatoplo
- майстор
140 мнения в "Беседка-построяване на покрив"
filmatoplo
- майстор
Един познат прави през месец май почти същото -каза 3000 лв труда май е вътре.
schuldiner
- майстор
filmatoplo написа:Един познат прави през месец май почти същото -каза 3000 лв труда май е вътре.Топло, разликата с покрив е никаква. Мернах на една от снимките къщата на този навес - ами нещо не се връзва (за оградата не коментирам). Ако и твоята е бананово/портокалово новосанирана, спокойно можеш да минеш без струговането и капителите. Щото са левчета, ама и не ходят на всичко.
Та така - сметни си квадратурата, брой си масивните елементи и ще получиш представа за нужния материал. Ако искаш дообработка, питай по работилниците как вземат.
ПП За изпълнителя - браво, обаче има нещо дразнещо в навеса, май от проекта. Скатовете що не са под еднакъв ъгъл един към друг? За надулучните поли пък кво да кажа - сто лева ли са му се досвидели на чорбаджията?! А тези гвоздейчета през бардолина в челната дъска поне от 200 метра се виждат. Ама собственика щом не го дразни... Пак добре, че не ви е накарал да тропосате и капаците на билата...
Все пак, лакирането преди монтажа не е ли по-лесно? След това само ретуш, където е необходимо. Не е като да се кривиш нагоре...
filmatoplo
- майстор
Добро е като идея пред входа да има такъв навес , хем и за колата -в момента имам метална конструкция покрита с плат за тента гумиран.Сменям го на 3-4 години -200-250 лв .Та мисълта ми е да махна металната тента и да придам малко стил със дървото .Воалита нещо не ми харесва -особено на снимката поръбването на билата-нямам предвид майстора -но можеше да се направи с прави линии не с тия люспи.И също не ми харесва тая чупка на наклона с изправянето на стрехата -ще задържа снега и ако го покривам с керемиди ще стане грозно .
filmatoplo
- майстор
Канапес
готово ли е беседчето.

kapanec
- специалист
Почнах да слагам ламперията на покрива но не ми стига времето да отхвърлям повечко работа.
Прикачен файл
S7005716 [800x600].JPG (126.05 KиБ) Видяна 6681 пъти
Прикачен файл
S7005717 [800x600].JPG (125.28 KиБ) Видяна 6681 пъти
Прикачен файл
S7005718 [800x600].JPG (138.67 KиБ) Видяна 6681 пъти
kapanec
- специалист
Ето до къде стигнах днеска.От долу дъските ще ги лакирваМ НО ОТ горе трябвали да ги обработвам с нещо за вески случай (имам идея да ги намажа с масло и после битомен грунд но незнам маслото дали няма да прецака нещата с грунда)
Прикачен файл
S7005758 [800x600].JPG (119.45 KиБ) Видяна 6639 пъти
Прикачен файл
S7005765 [800x600].JPG (126.97 KиБ) Видяна 6639 пъти
Прикачен файл
S7005767 [800x600].JPG (137.6 KиБ) Видяна 6639 пъти
Прикачен файл
S7005768 [800x600].JPG (128.37 KиБ) Видяна 6639 пъти
schuldiner
- майстор
Интересно ми е откъде идва информацията, че дъските/ОСБ-то трябва да се грундират с битумен грунд преди монтаж на битумни материали.
За вагонната шарка (сачака) вече споменах - лакира се предварително. Особено ако е тъмен лакът, защото само след няколко месеца ще се отворят по 1-2 мм на нута и перото и ще се белне нелакираното... А и е по-лесно на земята, отколкото на тавана. И не пречи да се минат двустранно, като искате защита и от горната страна.
За вагонната шарка (сачака) вече споменах - лакира се предварително. Особено ако е тъмен лакът, защото само след няколко месеца ще се отворят по 1-2 мм на нута и перото и ще се белне нелакираното... А и е по-лесно на земята, отколкото на тавана. И не пречи да се минат двустранно, като искате защита и от горната страна.
Тема "Беседка-построяване на покрив" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература