• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 165
Всичко за дърводелството
izzyone - напреднал
Има в бриколажите едни комплекти на KWB . Там свредлото е фиксирано много по-добре и вършат прилична работа. Или пък с раздвижените можеш да пробваш.
nikolson - майстор
С боркорона пробиваш необходимата дълбочина, с оберката обираш излишното.
nautilus33 - майстор
Да питам и още нещо- някой знае ли какво правят ис вече изхабените ножове за абрит в дърводелните? Тези, които вече не могат да се заточват.
Последна промяна от nautilus33 на вт юли 25, 2017 1:40 pm, променено общо 1 път.
mavryt4o - майстор
nautilus33 написа:
Да питам и още нещо- някой знае ли какво правят ис вече исхабените ножове за абрит в дърводелните? Тези, които вече не могат да се заточват.
Аз лично маркиращи ножчета само дето е много крехък върхът.
nautilus33 - майстор
mavryt4o написа:
nautilus33 написа:
Да питам и още нещо- някой знае ли какво правят ис вече исхабените ножове за абрит в дърводелните? Тези, които вече не могат да се заточват.
Аз се чудех дали не ги изхвърлят, понеже видях, че можело да се правят длета от тях :)
kuuuuuul - майстор
Аз съм много доволен от длета направени от стругарски ножове 3-5лв на битака.
nautilus33 - майстор
Не съм от София :( Иначе къде горе-долу се намира този битак и има ли го в събота/неделя, че имам ходене към София скоро. И как мога да стигна до там с градския транспорт. Да речем от централна гара :)
mavryt4o - майстор
nautilus33 написа:
mavryt4o написа:
nautilus33 написа:
Аз се чудех дали не ги изхвърлят, понеже видях, че можело да се правят длета от тях :)
Правил съм си стават прави длета чудни.За струга длетата ми са доста по-масивни не ми се рискува има доста биене а хсс е крехък
nautilus33 - майстор
mavryt4o написа:
Правил съм си стават прави длета чудни.За струга длетата ми са доста по-масивни не ми се рискува има доста биене а хсс е крехък
Ами ще се разходя по тукашните дърводелни да ги питам, ако имат някакви непотребни.

Сега ми изкочи и друг въпрос относно един бъдещ проект :) Ще правя пясъчник от дъски от палета. Обаче за основата(стените на пясъчника) ще трябва да захвана две дъски една за друга, тъй като ширината е малка и няма да се получи достатъчно висока. Та, се чудя как да ги хвана, понеже върху тях ще хвана и седалките за сядане, та ще има известна тежест. И се чудя кой начин би бил най-подходящ, така че да не се разковат след няколко ползвания.
Ето и снимка на това, за да стане ясно, че не знам дали се изразих правилно. Както се вижда, стените са от по две дъски.

Изображение
plamen6703 - майстор
Най-важното понеже ще играят деца е да обработиш и загладиш хубаво дъските, които ще използваш да не пострадат ръцете на децата. Захващането като на снимката, в ъглите отгоре заклинваш по начина на снимката да спънеш конструкция. От вътрешната страна на ъглите по височина също може да "оребриш" конструкцията.. Отдолу, ако е вкопана конструкцията в земята няма да има проблеми, ако не вкопана ще видиш дали има нужда допълнително да я "спънеш" както отгоре :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: