• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 180
Всичко за дърводелството
PIP - майстор
конкретно моя dw712 е по-шумен от капекса, най-вече в стартирането.
Последна промяна от PIP на чет фев 01, 2018 10:56 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Шумът от мотора е лееко тенекиен на първо-второ пускане, но при среза не се чу нищо.
PIP - майстор
кажи как е с прахоулавянето като му навъртиш повече часове
Chefo77 - майстор
Първи впечатления от днес.
Първото, което стряска, е че видимостта няма нищо общо с това, което съм свикнал досега. Стърчащите напред пръти пречат и погледа към среза трябва да е от различен ъгъл. Подозирам, че всеки би останал изненадан в първия момент.
Стартира добре, реже без усилие 18 мм дъб (все пак диска е нов), стопът му е перфектен, бърз. Това което очаквах и можеха да добавят, е един успокоител на главата, за да можеш да я пуснеш и да се вдигне по-плавно, не да я вдигаш сам. Големият ми Бош го има, голямо удобство си е.
Системата за осветяване е уникална - перфектно осветяване, лазерът е заменен или с тънка тъмна ивица върху стъклото на лампата, показваща къде ще среже диска - проектирана тъмна линия, която се спазва на 100%, или са използвали две лампи, кръстосани, които проектират дебелината на диска върху детайла ... май е по-скоро второто.
Никакво - абсолютно никакво колебание около вертикалата, нулеви луфтове. Дори фиксираните ми пендули имат малки такива, да не говорим за изтеглящите такива.
Прахоулавянето е добро с прахосмукачка с циклон, почти перфектно без циклона, но прах пак си остава. И във всички случаи е далеч по-добро от предишните ми пендули с изтегляне! Инженерите са решили, че торбичка не е необходима и че машината трябва да се ползва само с тяхната прахосмукачка - и не са сложили в комплекта, но затова пък продават отделно преходник за скромната сума от почти 60 лева. Лоша преценка на българския потребител от тяхна страна, отне не повече от минута това да се промени и системата да заработи :lol: :lol:
Щях да забравя - иска свикване и пусковия бутон, малко да отслабиш натиска и машината се изключва.
PIP - майстор
Моите притеснения бяха стърчащите напред тръби и вертикалната ръчка, но и с двете се свиква бързо. За прахта по-голям диаметър маркуч подобрява нещата. За мен най-досадното в 120 е, че дърпа дребните остатъци и трябва да се внимава повече когато се окрайчва.
lavka86 - специалист
Честито и от мен колега. Направо си за Висшата лига. :partyman:
cvetomir_77 - специалист
Ето я и моята нова придобивка с 5 години гаранция, която се надявам да не се налага да ползвам!
Прикачен файл:
IMG_1881.JPG
IMG_1881.JPG (85.14 KиБ) Видяна 1374 пъти
Прикачен файл:
IMG_1882.JPG
IMG_1882.JPG (95.64 KиБ) Видяна 1374 пъти
Прикачен файл:
IMG_1883.JPG
IMG_1883.JPG (58.3 KиБ) Видяна 1374 пъти
Прикачен файл:
IMG_1884.JPG
IMG_1884.JPG (57.05 KиБ) Видяна 1374 пъти
Прикачен файл:
IMG_1885.JPG
IMG_1885.JPG (91.24 KиБ) Видяна 1374 пъти
EDI - майстор
Честито, дълго време хубави проекти да правиш с него. :partyman: Добре изглежда, оборотите са хубави, две батерии.
Chefo77 - майстор
Мнооого добре изглежда!
Честита да ти е!
mavryt4o - майстор
Изглежда добра машинка поне милион видий да завие.
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: