• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 132
Всичко за дърводелството
jordano - специалист
Хайде бе резбари , къде изчезнахте? Десетина дена няма едно мнение или нишан, че има резбари. Или сте прекалено заети в творчески планове или вече сте запразнили за Новогодишните празници. Ха наздраве тогава! Явно , като всичко в тази държава е на доизживяване.
kiss9402 - специалист
jordano написа:
Ха наздраве тогава! Явно , като всичко в тази държава е на доизживяване.
Ааа... без такива коментари, МОЛЯ. ТУка членуват бая заети хора които работят от сутрин до вечер и когато им остане свободна минутка тогава постват във форума и в частност темата. Айде със здраве :)
Sharkolia - специалист
yordantrayanov написа:
Здравейте,
Дано не прозвучи глупаво :o , но съм доста запален по дървообработването.Обичам да си правя разни неща от дърво(в повечето случаи доста сполучливи) и отдавна искам да започна да се занимавам и с дърворезба( не с комерсиална цел, а просто защото имам голям мерак).Та по този въпрос да попитам откъде мога да си набавя необходимите за хептен начинаещ длета и да са на прилична цена.И една искрена молба ако някои има книгата "Да се научим на дърворезба " в пдф файл или какъвто и да е, ако може да ми я даде по някакъв начин, че се опитвам от доста време да си я набавя но все я няма като се обадя в електронните книжарници или обявяват безбожни цени(50-60лв :? )
Благодаря предварително
Длета на прилична цена няма!!! Ако искаш да са на "прилична" цена или са китайски или са с криви,прегряти остриета.
Ако обаче си търсиш нещо дето е скъпо ала си струва парите до последната стинка то тва е http://www.pfeiltools.com/en/products.html и http://www.kirschen.de/neuheiten.shtml
alata_69 - специалист
стига с тия английски и немски длета имаме си много добри майстори и тук в бг
сигурно ако не са немски длетата няма да можеш да работиш
както и да е жесели празници на всички

ПП. и нещо специално за Мумар:
последната ми работа

Прикачен файл

DSC00089.jpg

Прикачен файл

DSC00090.jpg
Sharkolia - специалист
Въпрос на избор,кой кво иска и колко може да задели!
Ти да не си рекламно лице на някой ,че ми казваш да престана с тези АНГЛИЙСКИ и немски марки и да гледам в наща си помия?
Който иска да дяла дърво ще си подостри и капак от консерва и ще дяла.
Аз говоря за качество.
Живеем в свят със HD ,3D телевизори ,аз неща да гледам черно-бял Юнос ,който скапва картината и трябва да го положиш мъжката за да му се върне образът.
Някъде напред в темата и аз твърдях ,че е добре да си погледнем в двора преди да гледаме на запад ала бях забравил колко е кален нашият двор. И как разни тарикати искат да изкарат кинти на всяка цена без оглед на качество.
Сега обаче старите ми възгледи за БГ действителност се затвърдиха ,в калта нищо не вирее тва е.
За себе си съм направил своя избор.
Или горните фирми или инструменти ,които аз сам съм си правил.
alata_69 - специалист
дано да можеш да дялаш така и с длетата както работиш с устата
господин верния избор

поздрави
Sharkolia - специалист
ще се направя ,че не съм те чул г-н рекламно лице .
caffe_88 - специалист
Казват дето скърца врата не слагай пръста но alata_69 тук е прав защо ли първо защото е българско и длетата на ГУЕВСКИ са много добри второ ако можеш да резбоваш а не да дялкаш с нормални длета бисе справил и несамо като качество а и като бройка на длетата на едно длето можеш да ползваш и 1/2 от острието му а не дасе менят постоянно при работа какъв ше е този маистор ако исполза 30 длета в едно пано да речем помислете ако тръгнем всеки път да поръчваме англиски и немски длета ще ни излезнат златни.

Всеки има право на избор ама тва е напълно излишно даси поръчваме длета от чужбина каквито и длета даса тря си и майторлък те не работят и не майторят сами или пък вземете си направо една копир машина и готово толко ядове за едни длета :lol: ...
caffe_88 - специалист
Sharkolia написа:
Въпрос на избор,кой кво иска и колко може да задели!
Ти да не си рекламно лице на някой ,че ми казваш да престана с тези АНГЛИЙСКИ и немски марки и да гледам в наща си помия?
Който иска да дяла дърво ще си подостри и капак от консерва и ще дяла.
Аз говоря за качество.
Живеем в свят със HD ,3D телевизори ,аз неща да гледам черно-бял Юнос ,който скапва картината и трябва да го положиш мъжката за да му се върне образът.
Някъде напред в темата и аз твърдях ,че е добре да си погледнем в двора преди да гледаме на запад ала бях забравил колко е кален нашият двор. И как разни тарикати искат да изкарат кинти на всяка цена без оглед на качество.
Сега обаче старите ми възгледи за БГ действителност се затвърдиха ,в калта нищо не вирее тва е.
За себе си съм направил своя избор.
Или горните фирми или инструменти ,които аз сам съм си правил.
че какво им е на длетата на на г-н ГУЕВСКИ че са български и че неработят сами ли///
то хубаво човек да търси хубавото ама тва твойто е прекалено бас даржа че и тези би сменил които имаш ако можеш на такива хора неможе да се огоди/
mumar - специалист
Благодарности alata_69 :gott:
Признавам си, че това беше най- хубавият подарък за мен от много години насам! =D>
Тъкмо ги бях забравила тези стрекози :wink:

Винаги съм се чудила, защо сме дупедавци- без кавички!
За самостоятелно домашно- отговорете си сами- изтрих повечето от това, което ми напираше да кажа!
Весели празници на всички!
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: