• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 132
Всичко за дърводелството
tihomir4o - помощник
Здравейте , прочетох почте цялата тема и няма как да не съм възхитен от нещата които правите.
Аз немога да се похваля с нищо подобно,не ми се отдава...не че много съм се напрягал,баща ми
се занимава и исках да му направя подарък длета и така попаднах на темата.
От коментарите и съветите които сте дали вече знам къде да търся, благодаря за което!
Имам обче едно питане свързано с материал ,и по точно екзотични дървесини,от къде мога да се сдобия с малки количества махагон, зебрано,тик или нещо друго красиво.И аз като повечето от
Вас (предполага) работя едно ,а след работа идва време за ХОБИТО...Моето е отглеждане на канарчета и направата на клетки за птици, но материалите са малко трудна работа.Зада не съм голословен ще кача снимка на нещо което ми харесва и съм направил в свободното си време, с много мерак и мрънкане ..Пак си целия в ТРИЦИ. К`во толкова правиш в тая изба! Изображение
Дървесината е много красива, за първи път ми попада такава,мисля че знам каква е ,но ме интересува и чуждо мнение.

П.П. Ако има във форума тема за материал ,моля сложете линк.Благодаря.
Sharkolia - специалист
zLO написа:
Как да се свържа с "Траян Петров и син"?
Бях си харесала и два други варианта:
http://www.impresia.bg/search.html?sid=21505
Някакво мнение за тях?
Разгледай тук http://www.art.store.bg/c/p-l/m-1838/petrov-i-sin.html ,български длета ,предполагам не лоши (никога не съм пипал такова) ала винаги може да има 1-ви път.
monilan - специалист
Здравей тихомирчо. Дървото наистина е много хубаво, а и клетките са станали добри. А ако в мазето имаш и бидонче с вино, много ясно защо толкова се бавиш там :lol: , а дървените стружки може би са само за маскировка.
EDI - майстор
Най-лесно ще си набавиш дървесина на дребно, като си купиш масивен паркет или декинг от съответната дървесина.
alata_69 - специалист
за длетата на Траян Петров отиди на Шипка6
в магазина цените са мвежду 17 и 30 лв.
jordano - специалист
Длетата на Гуевски са доста по- евтини, а качеството им е по- добро. Клетките са хубави. Като гледам така /без да пипам и го помириша/ материала прилича на орех. Струва ли си за това да използуваш такъв скъп материал?
tihomir4o - помощник
monilan написа:
Здравей тихомирчо. Дървото наистина е много хубаво, а и клетките са станали добри. А ако в мазето имаш и бидонче с вино, много ясно защо толкова се бавиш там :lol: , а дървените стружки може би са само за маскировка.
Вино няма,ама ако имаше ракия ,както краставичките са долу...мале!!!
EDI написа:
Най-лесно ще си набавиш дървесина на дребно, като си купиш масивен паркет или декинг от съответната дървесина.
Благодаря, не ми беше дошло на ума, ще потърся.
jordano написа:
Длетата на Гуевски са доста по- евтини, а качеството им е по- добро. Клетките са хубави. Като гледам така /без да пипам и го помириша/ материала прилича на орех. Струва ли си за това да използуваш такъв скъп материал?
Благодаря за оценката,материала е орех(че даже американски) относно цената , спасих 2 петдесет сантиметрови крайчета от талпа,щаха да станат на пушек!!Пък и кефа цена няма.
florian - напреднал
дървото ми е хоби-използвах китайски длета (по 10 САД парчето-тук в канада китайските стоки са със друго качество сприамо БГ!!!!),разгледах в специализиран магазин шведските пфеил но са скъпи-40СА$ и нагоре!!та се свързах с Гуевски,поръчах си към 30-ина ,изпратиха ми ги по пощата и пак ми излиазоха близо 4 пъти по-евтини!!много съм доволен-и от цената и от качеството!тока ми е професия-там клещи,отверки,прибори пък са 4 пъти по скъпи и по-ка4ествени от другите!!!но ако имате артък пари(или сте профи и можете да си го позволите!!!)поглезете се с пфеил!!иначе длетата на Гуевски(или на други доказани майстори,които няма да се изложат и да си загубят хляба!!)са прекрасни!!а,и не съм от патриотите-просто споделих моето виждане!!!и, как беше-мерак се гаси со паре или со дупе!хайде със здраве,и който вае дървото няма време за лоши мисли!!
pvk1967 - специалист
Не може ли, за по лесно да се ползват панели от готово заварена тел /точково/ и после да се украсят клетките с елементи от дърво?
Знаете ли с какво се прави този ефект :?: ? Благодаря предварително

Прикачен файл

greda.jpg
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: