EDI написа:Благорадско, Миланов.Да ,същия е ....!Не търсих точно махагон, а просто по-тъмно дърво, да не е повече от 32 мм дебело и да е поне 250 мм широко, да не си играя да слепвам две парчета за ширина.Просто тази дъска отговаряше на тези критерии. 52 ми идва много, понеже нямам с какво да го срежа на две пластини - ни циркуляр имам, ни банциг.Обаче като разрових из работилницата намерих една дъска ироко - африкански тик, 25 мм дебелина и към 28-30 см ширина, която идеално ще ми свърши работа, и се сетих, че съм у купувал от Варна преди години и съм го забравил.
Това за родезийския тик и за ипе-то веднага го отбелязвам и ще ти пиша, защото обмислям едни дреболии и може да ми потрябва, а дебелината е точно като за мен.Родезийския тик като на снимките с подреждането на паркета, която пусна вчера ли е, шарката е страхотна.
parketmilanov написа:Edi- Не си казал ,че искаш махагон ....имам 108 см на 160 см цяло парче на 52 мм ...Колко са големи паркетините на тика? Мисля си за един подпрозоречен перваз и малка масичка...
идвай и го отмъквай на добра цена ще да е
Имам и други красоти ...акация , малко череша на талпи ...
родезийски тик на паркетини /което е неудобство но материала е уникален ./
Ипе - на дъски по 25 мм дебели ширина 14см мисля или 13 ...
Или да ми резнеш ивичка от махагона ?